ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/21

ΠΟΕΔΗΝ - Η «απειλή» των αναστολών στους υγειονομικούς «δεν έπιασε»Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

EKABNews


ΠΟΕΔΗΝ - Η «απειλή» των αναστολών στους υγειονομικούς «δεν έπιασε»

tanea.gr

2/8/2021, 22:50


Αμετάπειστοι οι ανεμβολίαστοι

Η εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας σε 28 ημέρες «τελειώνει τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να τεθούν σε αναστολή εργασίας όσοι υγειονομικοί αρνούνται να εμβολιαστούν


«Ηαντίστροφη μέτρηση για να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων πάνω από 10.000 υγειονομικοί, που δεν εμβολιάζονται, ξεκίνησε. Με βάσει το νόμο, σε 28 ημέρες τίθενται σε αναστολή καθηκόντων», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Και τονίζει πως «εάν το σχέδιό τους είναι να πιέσουν τους ανεμβολίαστους συνάδελφους και με το φόβο της αναστολής καθηκόντων να εμβολιασθούν, απέτυχαν. Ο ρυθμός εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού δεν αυξήθηκε καθόλου από φόβο και σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις άδικες, σκληρές συνέπειες του νόμου», όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ως παράδειγμα την Πάτρα, όπου σήμερα, «με 45 βαθμούς, Αύγουστο μεσημέρι», όπως τονίζει, «συγκεντρώθηκαν έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια 500 άτομα, στο κάλεσμα των Σωματείων Δυτικής Ελλάδος και της ΠΟΕΔΗΝ, με τον Διοικητή της ΥΠΕ να παραδέχεται στη συνάντηση με αντιπροσωπία των σωματείων και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, προς τιμήν του, ότι έχει δυσκολίες η εφαρμογή του νόμου, που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει».

Ως εκ τούτου, προειδοποιεί ο κ. Γιαννάκος, «η ενδεχόμενη επιμονή στην εφαρμογή της υποχρεωτηκότητας θα οδηγήσει σε κατάρευση τα νοσοκομεία».

Και εξηγεί:

«Υπάρχουν τμήματα στα νοσοκομεία με ανεμβολίαστους συναδέλφους που, για να καλυφθούν, θέλουν εξιδεικευμένο προσωπικό (αιμοδοσία, τεχνητό νεφρό, ΜΕΘ κ.λπ.). Η εξιδείκευση είναι έξι μήνες. Πότε θα προλάβουν να γίνουν σε λίγες ημέρες;

Υπάρχουν γιατροί ανεμβολίαστοι, που είναι μοναδικοί σε βασικές ειδικότητες που υπηρετούν σε νοσοκομεία. Με διαγωνισμούς για μόνιμους γιατρούς, που κηρύσσονται άγονοι λόγω μη ενδιαφέροντος. Πού θα βρεθεί τέτοιο προσωπικό;

Το προσωπικό που προβλέπεται ότι θα προσληφθεί είναι με τρίμηνες συμβάσεις. Οι επικουρικοί πίνακες, που έχουν συσταθεί και προβλέπουν την πρόσληψη προσωπικού με δύο χρόνια σύμβαση, έχουν ήδη εξαντληθεί για τις ανάγκες της πανδημίας. Ποιος θα έρθει με τρίμηνη σύμβαση;

Σε 28 ημέρες, πότε θα προλάβουν να προκηρύξουν προσωπικό, να υπάρξει ενδιαφέρον από υποψηφίους, επιλογή και ΦΕΚ; Σε καμμία περίπτωση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως η επιμονή «στην αδιέξοδη αποφασιστικότητα εφαρμογής του νόμου της υποχρεωτικότητας σε 28 ημέρες τελειώνει τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ. Και μάλιστα, σε περίοδο που θα κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας».

Όπως αναφέρει, οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι ή μη έχουν τη γνώση, την εμπειρία να προστατεύουν τους ασθενείς, τους συναδέλφους, τον εαυτό τους από ιούς, «μικρόβια, σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο επικίνδυνα με τον κοροναϊό». Και προσθέτει ότι «οι 9.000 ανεμβολίαστοι συνάδελφοι δεν έχουν νοσήσει ούτε μία φορά από κοροναϊό. Αυτό σημαίνει ότι προσέχουν, εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Σήμερα, προσθέτει ο κ. Γιαννάκος, «νοσσούν με κοροναϊό περί τους 100 εμβολιασμένους συνάδελφους. Έχουν τεθεί σε καραντίνα, για να μη μεταδώσουν τον ιό, παρότι είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα. Οι επαφές τους – συνάδελφοι, ασθενείς, εμβολιασμένοι ή μη – κάνουν επαναληπτικά τεστ για να διαπιστωθεί αν κόλλησαν τον ιό. Συνάδελφοι που θα επιδείξουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου δεν τίθενται σε αναστολή καθηκόντων. Ποιος ξέρει, όμως, χωρίς τεστ αντισωμάτων, πόσοι από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους πέρασαν τη νόσο χωρίς συμπτώματα και διαθέτουν αντισώματα;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι «εμβολιασμένοι συνάδελφοι, εδώ και 7 μήνες, διαθέτουν ικανό αριθμό αντισωμάτων, άλλοι όχι. Δεν θα πρέπει να γίνουν τεστ αντισωμάτων για να δούμε εάν χρειάζεται τρίτη δόση εμβολίου; Κάποια νοσοκομεία, στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων, κάνουν τεστ αντισωμάτων στους συναδέλφους. Οι υπόλοιποι πληρώνουμε 20 με 30 ευρώ το τεστ αντισωμάτων στον ιδιωτικό τομέα».

«Πρόληψη – Ιχνηλάτηση να παρέχεται δωρεάν από το κράτος»

«Η πρόληψη, η ιχνηλάτηση είναι βασικός πυλώνας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως η ιχνηλάτηση, εν μέσω πανδημίας, «είναι υποχρέωση του κράτους και όχι ατομική ευθύνη».

«Δεν συνταγογραφούνται τα τεστ κοροναϊού (μοριακός έλεγχος, rapid) και τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες», αναφέρει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως, μέχρι τώρα, «αποθεώναμε τα self-test και τώρα δεν μας κάνουν».

Οι προτάσεις για επίδειξη συνεχών μοριακών ελέγχων, «που θα πληρώνουν από τη τσέπη τους εργαζόμενοι των 400 ευρώ και άνεργοι, οδηγούν σε κατ’ οίκον περιορισμό τους ανεμβολίαστους χωρίς δουλειά. Πρέπει να τους πείσουν με επιχειρήματα να εμβολιασθούν. Όχι να τους εκβιάζουν. Δεν επιτυγχάνουν τίποτα», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος

Πηγή: tanea.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

6 σχόλια :

 1. Κ ούτε πρόκειται να εμβολιαστουμε! Γιατί, δεν κατάλαβαν καλά, εκείνοι μας έχουν ανάγκη, όχι εμείς εκείνους! Μη μας απειλούν γιατί αν φύγουμε θα ψάχνονται!
  Όχι απλά δεν θα εμβολιαστούμε αλλά θα τους απειλήσουμε ότι θα φύγουμε αν δεν μας κάνουν αύξηση μισθού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί εσύ , ο ανεμβολιαστος δεν αντέδρασες, όταν μας έκλεισαν στα σπίτια μας, τόσον καιρό; Γιατί δεν αντέδρασες, όταν μας χώρισαν σε καπνίζοντες και μη; Γιατί δέχτηκες να έχεις πιστοποιητικό υγείας για να ταξιδέψεις; Για να πάει το παιδί σου σχολείο;
  Γιατί φοράς μάσκα σε κλειστούς χώρουςς Γιατί φοράς κράνος; Γιατί βάζεις ζώνη στο αυτοκίνητο;
  Εάν είσαι υγειονομικός υπάλληλος ή απλά δημόσιος, οφειλές να γνωρίζεις τι αναφέρεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, για την αλληλεγγύη
  Η Κυβέρνηση, σίγουρα έντεχνως θέλει να αποκομίσει από την πανδημία, πολιτικά οφέλη. Σίγουρα ο ιστός της αγκαλιάζει θύματα.. Σίγουρα μας έφτασε στο σημείο να τους στείλουμε στον αγύριστο, με την κάκιστη διαχείριση της πανδημικης κρίσης.
  Ωστόσο,το Σύνταγμα, εκτός από τη διαφύλαξη της ατομικότητας, γράφει και για υποχρεώσεις, που έχουν να κάνουν με την κοινωνία.
  Τι έχεις ακούσει για το δημόσιο συμφέρον;
  Γιατί η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων δεν αντιδρά;
  Εσύ αποφάσισες για σένα. Γιατί πρέπει να σε αφήσω να αποφασίσεις και για μένα;
  Έτσι, για να μην πετάμε συνέχεια κορώνες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσύ δηλαδή έκανες το εμβόλιο επειδή νοιάζεσαι για τους άλλους; Αλτρουίστρια της κακιάς ώρας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσο για τα πρώτα παραδείγματά σου περί κράνους, τσιγάρου κ.α είναι άκυρα! Μην το παίζεις κ πολύ ξερόλας Νίτσιου. Κόψε κάτι! Χαλάρωσε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι γεγονός, ότι έχω μάθει πρώτα να σέβομαι τον εαυτό μου και μετά τους γύρω μου, κάτι που όπως φαίνεται για σένα είναι κάτι άγνωστο, κι αυτό διαφαίνεται και από την ανωνυμία σου. Από την άλλη, συνέχεια σχολιάζεις, ανώνυμα πάντα, προφανώς, ελλείψει θάρρους γνώμης επώνυμης, ενώ δεν ανήκεις στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Είσαι σαφώς αρνητής. Πρόβλημά σου. Βάλτο σε φάκελο και στείλτο -ανώνυμα πάντα- όπου θες, γιατί πραγματικά μας έχεις ζαλίσει με τις συνεχείς επιθέσεις σου, όπως και με τις δήθεν αποδείξεις για τα λεγόμενά σου.
  Οσο για το λεκτικό σου ξέσπασμα, δείχνει την απόλυτη μοναξιά σου, γι αυτό και σε συγχωρώ. Ωστόσο, θα σου πρότεινα άλλη φωλιά να κλωσήσεις τα αυγά σου, ή έναν πολύ καλό ψυχολόγο, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. Εχουν πάει πολλοί συνάνθρωποί μας που κρύβονται ανώνυμα και συνεχώς τους φταίνε οι άλλοι και κάτι κατάφεραν να διορθώσουν.
  Πήγαινε τώρα να παίξεις κανένα σιγουράκι στο ΚινγΒετ. Που ξέρεις; Μπορεί και να κερδίσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Α και κάτι άλλο. Μην αρχίσουμε την αλληλογραφία, γιατί πραγματικά βαριέμαι...Ασε που χαλαρώνω κατά την υπόδειξή σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews