ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/8/21

Συναγερμός για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων – Τι μέτρα εξετάζονται για την εστίαση

 

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Συναγερμός για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων – Τι μέτρα εξετάζονται για την εστίαση

healthreport.gr

 

Είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση καθώς την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα είναι σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται ενώ η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί. Και την Παρασκευή τα κρούσματα ήταν αυξημένα καθώς βρέθηκαν 3493 στο σύνολο της χώρας, από τα οποία 927 εντοπίστηκαν στην Αττική, 441 στην Κρήτη και 316 στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 235.

Οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για το επόμενο διάστημα επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει και τους εμβολιασμένους, γι’ αυτό η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη όπως επίσης η αποφυγή του συνωστισμού αλλά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Υπό το πρίσμα αυτό, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα μετατραπεί από κύμα των νέων σε ηλικία ατόμων, σε κύμα των ανεμβολίαστων, των πολιτών πάνω από εξήντα ετών αλλά και όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Μόνο σε εμβολιασμένους η είσοδος στους κλειστούς χώρους

Σε αυτό το σκηνικό, μέρα με τη μέρα, έρχονται πιο κοντά νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως να επισημαίνει με σαφήνεια ότι δεν θα τεθούν σε ισχύ περιορισμοί για τους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown ενώ σημείωσε με έμφαση ότι «θα χρησιμοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν». Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη πριν τα τέλη του Αυγούστου να ανακοινώσει ποια θα είναι η πολιτική της για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

«Οφείλω να πω ότι κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

 

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι η λήψη νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους είναι αναπόφευκτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις που θα ληφθούν και για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Οι πληροφορίες πάντως, κάνουν λόγο για ελεύθερη είσοδο στους συγκεκριμένους χώρους μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των καθήμενων. Στα πλάνα της κυβέρνησης πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του healthreport.gr δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν τα μαγαζιά.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews