ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/8/21

Η ΔΗ.ΣΥ.Π ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

 

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

ΔΗ.ΣΥ. – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης (Ν.4820/2021 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Τα εμβόλια και ο εμβολιασμός αποτελούν «όπλο» στα χέρια της επιστήμης για την προστασία της υγείας των πολιτών απέναντι στις πανδημίες. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ως «όπλο» για απολύσεις, αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και αποθέωση της ατομικής ευθύνης.

Από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί δίνουμε μια σκληρή μάχη ενάντια σ’ ένα αόρατο εχθρό, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής μας. Ριχτήκαμε στη μάχη χωρίς υποδομές – εξοπλισμό – υλικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προσφέραμε αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας δουλεύοντας διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό, με λιγοστό προσωπικό και με αναστολή αδειών. Χιλιάδες συνάδελφοι νόσησαν και δυστυχώς κάποιοι δεν τα κατάφεραν.

Η προσπάθειά μας αυτή αναγνωρίστηκε από τους πολίτες με το χαρακτηριστικό χειροκρότημα για τους «ήρωες με τις άσπρες μπλούζες». Από την πλευρά της κυβέρνησης αντί να μας αναγνωρίσει την προσπάθεια και προσφορά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να επιλύσει φλέγοντα ζητήματα όπως την ένταξη στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, αναγνώριση ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο συναδέλφων από κορωνοϊό, επέλεξε την στοχοποίηση, τον αυταρχισμό και τον διχασμό.

Προτείναμε στο Γενικό Συμβούλιο στις 24 Ιούνη να παρθεί απόφαση για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Η πρότασή μας όχι μόνο δεν υποστηρίχθηκε αλλά ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτησης της ΔΑΚΕ ότι δεν χρειάζεται «επαναστατική γυμναστική» στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πρέπει να τους καταγγέλλουμε καθημερινά για την στάση τους αυτή και την απουσία τους από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που γίνονται σχεδόν καθημερινά σε όλη τη χώρα, αλλά και για την προσπάθειά τους να επιβάλλουν στους εργαζόμενους με πιέσεις και εκβιασμούς να εμβολιαστούν δημιουργώντας κλίμα διχασμού μεταξύ των συναδέλφων.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις μορφές δράσεις που επιλέγουν τα Σωματεία Μέλη μας. Συμμετέχουμε Δυναμικά – Μαζικά στην Απεργία – Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Χρέος όλων μας είναι να μην υπάρξει καμία αναστολή εργασίας σε κανέναν υγειονομικό. Τώρα είναι η ώρα της συναδελφικής αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και ζητάμε να ανασταλεί η σχετική διάταξη νόμου.

Το κρίμα στο λαιμό τους!!!

Από την Γραμματεία της ΔΗ.ΣΥ.Π ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews