ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/8/21

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ για τον Υποχρεωτικό εμβολιασμό

 

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

EKABNews


Facebook 5/8/2021

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ε.Κ.Α.Β.

Να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Με έγγραφο της διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ (34015-02/08/2021) γνωστοποιείται στο προσωπικό του ΕΚΑΒ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ως 1 Σεπτεμβρίου, με την πρώτη ή μοναδική δόση, σύμφωνα με τον νόμο 4820/2021. Σε παρόμοιες ενέργειες έχουν προβεί οι διοικήσεις νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών, πιέζοντας για την εφαρμογή της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Με την κοινοποίηση του νόμου 4820/2021 η κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς, απειλώντας με αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους, παρουσιάζοντάς τους συλλήβδην ως αρνητές!

Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μετατρέψει τα εμβόλια, που είναι «όπλο» για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, σε «όπλο» για επίθεση στα δικαιώματά μας!

Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών ομίλων και αξιοποιούνται στα πλαίσια των γεωπολιτικών ανταγωνισμών μεταξύ κρατών. Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών για τον εμβολιασμό «αντικαθίσταται» από απειλές για αναστολή εργασίας, δωροεπιταγές των 150€, bonus στους υγειονομικούς για κατ’ οίκον εμβολιασμό, ακόμα και με γελοιότητες για εμβολιασμό στις παραλίες. Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που πολλές φορές καλλιεργείται και σκόπιμα από διάφορες ομάδες.

Με αυτή τη στάση της η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την εξάπλωση του 4ου κύματος, αφού για άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα «προσαρμόσθηκαν» στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με επείγουσες προσλήψεις, αντί για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, κατηγορεί τους υγειονομικούς που για 17 ολόκληρους μήνες δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Δίνουμε τη μάχη σε επικίνδυνες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και με «υγειονομικά πρωτοκόλλα» προσαρμοσμένα σε αυτές τις ελλείψεις (η 14ημερη καραντίνα για το γενικό πληθυσμό έγινε 7ημερη για εμάς και τώρα καταργήθηκε για εμβολιασμένους ή πρόσφατα νοσούντες). Αντί για επείγουσες προσλήψεις γιατρών Εργασίας για την ενημέρωση, τον προληπτικό έλεγχο και τη μετεμβολιαστική παρακολούθηση των υγειονομικών– αναθέτουν στους προϊσταμένους να ελέγχουν τον εμβολιασμό ή τη νόσησή μας. Ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ποτέ στους εργαζόμενους και στο ΕΚΑΒ εξαντλητική προσωποποιημένη ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα, τις παρενέργειες και τις πιθανές επιπλοκές των εμβολίων, προκειμένου να απαντηθούν απορίες και ενδοιασμοί.

Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά με αλληλεγγύη - δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά & στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοσθεί ο νόμος που μας στοχοποιεί και οδηγεί σε αναστολή καθηκόντων συναδέλφους μας! Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, στις δημόσιες μονάδες υγείας!

• Καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ πειθαρχήσουν στην κατάθεση πιστοποιητικών στη διοίκηση και στους προϊσταμένους! Αυτή η διαδικασία είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά των γιατρών εργασίας!

• Διεκδικούμε να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

• Να γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό (με απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα και αξιοποίηση όλων των επιστημονικών δεδομένων).

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛHΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews