ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/8/21

Διασώστες με ονοματεπώνυμοΚυριακή, 8 Αυγούστου 2021

EKABNews


Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου 


Διασώστες με ονοματεπώνυμο

8/8/2021

Κάθε φορά που γράφω για τους διασώστες του ΕΚΑΒ, νιώθω ότι εξακολουθώ να ανήκω σε αυτήν την οικογένεια, γιατί πραγματικά, τα όσα έχω ζήσει στο χώρο αυτής της Υπηρεσίας, αλλά και η αγάπη αυτών των ανθρώπων προς εμένα, ανέκαθεν δημιουργούσαν μια ιδιαίτερη μεταξύ μας , σχεση. 

Στήριζα και στηρίζω τους ανθρώπους του δρόμου, που καίνε καθημερινά την άσφαλτο, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και θυμώνω , όταν η Πολιτεία και τα κομματικά σαλόνια, τους υποδέχονται σαν πατάκια για να σκουπίζουν τα πόδια τους, απλώνοντας το χέρι της δήθεν ευγνωμοσύνης τους απέναντι τους, υποσχόμενοι γη και ύδωρ, ανεξοδα.

Τις μέρες αυτές, που η χώρα μας καίγεται από δόλιες πράξεις συμπολιτών μας και όχι μόνο, εμβολιασμενοι και ανεμβολιαστοι διασώστες του ΕΚΑΒ, ήταν εκεί. Στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Όχι μόνο χτες, προχτές, αλλά πάντα. Στην πανδημία, στις πλημμύρες, στη ζωή και στο θάνατο.   Όχι ανταποκριτές, αλλά, πραγματικοί στρατιώτες. Πειθαρχημένοι στο καθήκον, που τους επιβάλει η συνείδηση και η επαγγελματική τους ιδιότητα. Ήταν και είναι, παντού. Σε όλη την Ελλάδα. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς θυμό , αλλά και χωρίς φωνές εντυπωσιασμού.

Τα ασθενοφόρα στην Αττική, ελάχιστα. Το προσωπικό διάσπαρτο. Παντού. Χωρίς άδειες, χωρίς ανάσα...

Κι ήταν το τροχαίο στην Παλλήνη που με συγκλόνισε. Κι ήταν τα παιδιά στο ασθενοφόρο, που έφτασε. Ήταν μια τραγωδία που υπήρξα θεατής. Αλλά δεν ήταν θέατρο. Δεν είχε υποκριτική. Μόνο ρόλους. Κανείς όμως δεν έπαιζε. Απλά μέσα στην τρέλα του παραλόγου, οι εξαπατημένοι Ήρωες του ΕΚΑΒ ήταν εκεί...

Το ασθενοφόρο είχε πριν λίγο παραλάβει μια κοπελα με λιποθυμικο επεισόδιο, έξω από το sm Σκλαβενίτη, στη Λ. Μαραθώνος. Ωστόσο, κι ενώ είχαν επιβιβάσει το περιστατικό με συνοδό τη μητέρα της κοπέλας, οδηγοί οχημάτων, σχεδόν ουρλιάζοντας, ενημέρωσαν τους διασώστες για σοβαρό τροχαίο πίσω τους ,κοντά στην είσοδο του προαστιακού στην Παλλήνη.

Δεν πιστεύω να έχει κάποιος απορία για την επόμενη κίνηση τους. ..

Ενημέρωσαν τον ασυρματιστή για την κατάσταση, ώστε να καλέσει κι άλλα ασθενοφόρα και κάνοντας αναστροφή, έφτασαν επί τόπου στο σημείο.

Αστυνομία και Πυροσβεστική εκεί.

Το Α26 , εκεί... Με ασθενή ήδη στο ασθενοφόρο.. ΑΛΛΆ με ΕΥΘΎΝΗ καθήκοντος και Αλληλεγγύης, να ΣΏΣΟΥΝ ανθρώπινες ζωές!!

Κατάφεραν να παραλάβουν τον πλέον σοβαρά τραυματισμένο. Επάνω στη σανίδα. Να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο. Να τον μεταφέρουν ασφαλή στην Υγειονομική Δομή. Να τον παραδώσουν στους γιατρούς, ζωντανό.

Στο ασθενοφόρο, η κόλαση του Δάντη.

Όχι σαν ιδέα. Σαν πραγματικότητα.

Αλλά, οι Διασώστες του ΕΚΑΒ δε λυγίζουν.Το δάκρυ τρέχει, χωρίς να το σκουπίζουν και γίνεται ένα με την κόκκινη λιμνη.

Οι φλόγες τρέχουν από παντού. Σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κι εκείνοι, δεν το βάζουν στα πόδια...Δεν τρέμουν τα χέρια τους. Δεν αρνούνται. Δεν εφησυχαζουν , δεν παίζουν.

Στο σημείο έφτασαν κι άλλα ασθενοφόρα και φυσικά μονάδα με γιατρό. Να σώσουν. Όχι παρηγορωντας , αλλά παρέχοντας, αληθινή βοήθεια.

Κι από την άλλη, η ηγεσία του υπουργείου, κάνει βόλτες στο ΕΚΑΒ, βγάζοντας παρηγορητικους  κι αερινους λόγους, ανεβάζοντας φωτογραφίες για το φαίνεσθαι...

Τι λέτε σε αυτούς τους Διασώστες Monsieur Ministre de la Sante; Δε γνώριζα ; Δεν είδα;

Πώς τολματε και πηγαίνετε στο ΕΚΑΒ που μέχρι χθες δε γνωρίζατε , θέλοντας να συντονισετε ......

Πώς αντικρίζετε τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ που είναι εκεί μέρα νύχτα ζώντας και πάλι σχεδόν μια ίδια τραγωδία, όπως τις φωτιές στον Πύργο της Ηλείας;

Διοικεί έναν τεράστιο Οργανισμό, κι εσείς κοροϊδεύετε τους ανθρώπους του, απειλώντας τους με "έξοδο" εάν δεν εμβολιαστούν

Τον αναγκάζετε να προδώσει τους Διασώστες, που τους θεωρεί οικογένεια του

Πιστεύατε ότι θα χωρίζατε την Υπηρεσία στα δύο

Νομίσατε πως η κομματική ταυτότητα, θα  ήταν ικανη να διασπάσει τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ

Ατυχησατε

"Πέσατε" στην ανάγκη τους

Ήρθατε εσείς στην πόρτα τους. Αλλά δε σας έδιωξαν...κι ας τους εξαπατησατε, ακόμη μια φορά...


Το Α26 το συνάντησα τυχαία

Τους Διασώστες ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ_ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ τους βλέπουμε όλο το 24ωρο στους δρόμους.

Είναι απλώς αριθμοί. Β1, Κ2, Π3

Εσείς δεν τους έχετε δει πουθενά;

Αν όχι, 

Μήπως , ήρθε η ώρα να τους γνωρίσετε;

Ξέρετε, εκτός από τον καθρέφτη που στρώνετε τη χωριστρα σας, υπάρχει κι ο άλλος καθρέφτης. Αυτός της συνείδησης. Κι αυτός είναι που μας κρίνει... 

Εκτός κι αν δεν έχετε.... καθρέφτη

Για τον καθένα
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews