ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/21

Κορονοϊός: Υπό πίεση το ΕΣΥ από τα πολλαπλά κρούσματα – Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων


Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Υπό πίεση το ΕΣΥ από τα πολλαπλά κρούσματα – Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων

healthreport.gr

3/8/2021


Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο ΕΣΥ

Αυξάνεται εκ νέου  καθημερινά η πίεση στο ΕΣΥ καθώς σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι νοσηλείες από τη λοίμωξη covid τόσο σε απλές κλινικές όσο και σε ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι αρχές Ιουλίου οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλινικές covid ήταν 350 ενώ χθες άγγιζαν τους 1.106.

Ήδη οι εισαγωγές αλλά και οι νέες νοσηλείες στα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν αύξηση ενώ ο αριθμός  των διασωληνωμένων τις τελευταίες ημέρες ακολουθούν ανοδική πορεία και πλέον «αγγίζουν» τους 200.

Πλέον, στα νοσοκομεία βρίσκονται 191 διασωληνωμένοι, ο αριθμός των οποίων έχει σχεδόν επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Ιουλίου -ήταν 186 στις 2 Ιουλίου και έχοντας αυξηθεί κατά 53% μέσα στις 14 τελευταίες ημέρες.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε τις τελευταίες ήμερες ο ΕΟΔΥ :

191 διασωληνώμενους στις 3 Αυγούστου

188 διασωληνωμένους, στις 2 Αυγούστου

176 την 1η Αυγούστου

Βάση των ίδιων στοιχείων ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ξεπέρασε πλέον το μισό εκατομμύριο (501.030), ενώ οριακά από τους 13.000 απέχουν οι θάνατοι λόγω Covid-19 (12.997).

(ΦΩΤΟ αρχείου HealthReport.gr)

Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι την 1η Ιουνίου οι διασωληνωμένοι ήταν 189 και μετά από 19 ημέρες συνεχούς μείωσης, στις 20 του μήνα, ο δείκτης άγγιξε το κατώτατο όριο (121) προτού η πανδημία βρεθεί ξανά σε ανοδική πορεία.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο, όμως, θεωρείται και η ηλικία των ασθενών, αφού πλέον τα ποσοστά των διασωληνωμένων αφορούν τις νέες ηλικίες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως η πίεση στο σύστημα υγείας αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των επιστημόνων, οι οποίοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει μια νέα πίεση και ζητούν από τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, «δείχνοντας» περαιτέρω εκτίναξη κρουσμάτων εντός του Αυγούστου. Και αυτό γιατί εκτιμούν βάση των μαθηματικών μοντέλων ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης  Δέλτα σε συνδυασμό με τη χαλάρωση της συμπεριφοράς των πολιτών και τη φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών, θα εκτινάξουν τα κρούσματα.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Να δώσουμε δεκάδες εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για να κάνουν την προπαγάνδα μας είχαμε. Να δώσουμε μερικά εκατ. για ενοικίαση/αγορά επιπλέον πυροσβεστικών μέσων δεν είχαμε! Άχρηστοι αχρείοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews