ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/8/21

ΠΟΕΔΗΝ - Γιαννάκος: Δεν θα καταθέσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού οι υγειονομικοίΔευτέρα, 16 Αυγούστου 2021

EKABNews


ΠΟΕΔΗΝ - Γιαννάκος: Δεν θα καταθέσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού οι υγειονομικοί

ethnos.grΚατά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία των δομών υγείας

«Εκστρατεία», ώστε να μην καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην αρμόδια υπηρεσία, την 1η Σεπτεμβρίου, κανένας εμβολιασμένος εργαζόμενος στο δημόσιο υγειονομικό τομέα, ξεκίνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία των δομών υγείας.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ταχθεί εξ’ αρχής υπέρ των εμβολιασμών.

«Στοχεύουμε στο να μην καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κανένας από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μας βγάλουν όλους σε αναστολή εργασίας και άρα θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις δομές υγείας. Είμαι σίγουρος ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα συμμετάσχει στην προσπάθεια. Αλλά και οι μισοί να ακολουθήσουν, πάλι το πρόβλημα στις δομές υγείας θα είναι μεγάλο. Οι υγειονομικοί τηρούμε με ευλάβεια όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και δεν έχουμε κρούσματα κορονοϊού μεταξύ μας. Άρα είναι εκ των ων ουκ άνευ το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος.

Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το 90%

Κατά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αυτήν τη στιγμή εννέα στους δέκα εργαζόμενους στο δημόσιο υγειονομικό τομέα έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο από κορονοϊό. Ειδικότερα, έχει εμβολιαστεί πανελλαδικά το 83%, ενώ ένα ποσοστό 7% έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.   

«Οι υγειονομικοί δεν είμαστε εναντίον των εμβολιασμών και η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμβολίαστων από φόβο δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο. Είμαστε εναντίον της υποχρεωτικότητας και πιστεύουμε ότι πρέπει να συγκροτηθούν επιτροπές από την Πολιτεία, οι οποίες να συζητήσουν κατά πρόσωπο με τους εργαζόμενους, ώστε να τους πείσουν να εμβολιαστούν. Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να υπάρχουν τα περιθώρια για να πειστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να εμβολιαστούν. Είμαι σίγουρος ότι αυτήν τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών θα ήταν υψηλότερο, σε περίπτωση που δεν υπήρχε η υποχρεωτικότητα», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Κοινωνικές δομές: Ανεμβολίαστοι το 20%

Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα δημόσια γηροκομεία και στις δημόσιες δομές για ΑΜΕΑ, οι οποίοι έχουν δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη 19 Αυγούστου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να μην τεθούν σε επ’ αόριστο αναστολή εργασίας, ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να καταφέρουν να συγκεντρώσουν εντός τριών ημερών και μέσα στην καρδιά του Αυγούστου τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Είναι δυνατόν την περίοδο του 15αυγουστου να βρει κάποιος εύκολα αλλεργιολόγο και να πάρει την απαιτούμενη ιατρική βεβαίωση; Μέχρι να εξετάσει η επιτροπή τις εντάσεις, θα φτάσουμε στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε μέχρι τότε δε θα έχουμε καμία αναστολή εργασίας. Ωστόσο, στόχος μας είναι να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί 300 εργαζόμενοι σε δημόσιες κοινωνικές δομές επί συνόλου 1.500.

Πηγή: ethnos.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Ότι νανε ..μια ζωή στη λούφα ο κύριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλος που τόσα χρόνια πήγε πίσω τη χώρα..άλλο συνδικαλισμος και άλλο όχι σε όλα..επιτέλους σάς σιχάθηκε ο κόσμος εργατοπατερες της συμφοράς.
  Τραβα δούλεψε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΦΆΓΙΑ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews