ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/21

Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ για τον ακραίο καύσωνα και τον κορωνοϊό

 

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Μπορεί ο υδράργυρος να δείχνει 40άρια, ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής αντιμέτωποι με περιστατικά για την υπερβολική ζέστη.

Φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι εκκλήσεις των αρχών εν μέσω καύσωνα και οι πολίτες έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, καθώς οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για τις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι κλήσεις που δέχθηκαν οι σταθμοί του ΕΚΑΒ το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, αφού δεν υπήρξε κινητικότητα για περιστατικά θερμοπληξίας ή άλλων προβλημάτων υγείας που προέκυψαν από την υπερβολική ζέστη.

«Οι περιπτώσεις που κληθήκαμε να παρέμβουμε ως διασώστες στη Θεσσαλονίκη που αφορούν τη ζέστη είναι ελάχιστες. Υπήρξαν κάποιες κλήσεις την περασμένη Τετάρτη και Παρασκευή», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία Πρόδρομος Δεβέλογλου.

Ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, «παραμένουμε σε επιφυλακή την τρέχουσα εβδομάδα αφού το κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί όπως έχουν ήδη ενημερώσει οι μετεωρολόγοι».

Βασικός αντίπαλος ο κορωνοϊός

Μπορεί η διαχείριση του καύσωνα να είναι το θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει και αποτελεί το κύριο περιστατικό των κλήσεων στο ΕΚΑΒ, ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ο μέσος όρος κλήσεων που αφορά περιστατικά κορωνοϊού στην περιοχή μας βρίσκεται στα 14 περιστατικά ανά ημέρα, σύμφωνα με τον κ. Δεβέλογλου, κάτι που αποτυπώνεται και στα στοιχεία του ΕΟΔΥ που δείχνουν μικρή ημερήσια αύξηση των νοσηλειών λόγω της ανόδου των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Λόγω του καλοκαιριου δεν εκλείπουν και τα τροχαία ατυχήματα, αφού μόνο την περασ,ένη Παρασκευή, διασώστες του ΕΚΑΒ κλήθηκαν νβα επέμβουν σε έξι τροχαία στη Θεσσαλονίκη και σε τέσσερα ακόμα στη Χαλκιδική.

Πηγή: voria.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews