ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/21

Πρόεδρος σωματείου ΕΚΑΒ Μαγνησίας Π. Δαρειώτης: Κωφεύουν οι αρμόδιοι για τα κενά στα ασθενοφόρα των Κ.Υ.Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

ΕΚΑΒ: Κωφεύουν οι αρμόδιοι για τα κενά στα ασθενοφόρα των Κ.Υ.

magnesianews.gr

02/08/2021 11:21


Ο πρόεδρος των εργαζομένων πρότεινε πρόσληψη επικουρικών απόφοιτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Κωφεύουν οι αρμόδιοι για το θέμα της πρόσληψης προσωπικού που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά βαρδιών και να χάνονται άνθρωποι, όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή που ένας άνθρωπος χάθηκε στο Χόρτο από πνιγμό, διότι δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αργαλαστής και μέχρι να πάει ασθενοφόρο από το Βόλο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ο Παναγιώτης Δαρειώτης πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον τομέα Μαγνησίας του ΕΚΑΒ, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και όπως είπε χαρακτηριστικά “δυστυχώς οι αρμόδιοι κωφεύουν. Συνταράσσονται το πρώτο 24ωρο και τις πρώτες ώρες και μετα ξεχνούν για τα θέματα της υγείας”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ τα Κέντρα Υγείας, δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά στην εκάστοτε Υγειονομική Περιφέρεια, γιατί το ΕΚΑΒ είναι αυτόνομος οργανισμός του υπουργείου Υγείας.

Τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας ανήκουν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και οι νυν και πρώην διευθυντές τομέων του ΕΚΑΒ με τους εργαζόμενους είχαν συνάντηση, όπως με δημάρχους, πριν 1,5 χρόνο, τους οποίους ενημέρωσαν και εγγράφως να διεκδικήσουν την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού άτομα που έχουν τελειώσει τη σχολή ΙΕΚ ΕΚΑΒ διασωστών ασθενοφόρων, ώστε να επανδρωθούν τα Κέντρα Υγείας και να έχουν καλυμμένες όλες τις βάρδιες, ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 2200 απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, που έλαβαν πιστοποίηση ως επαγγελματίες υγείας και δεν μπορούν να εργαστούν, γιατί δεν γίνονται προσλήψεις. Όπως είπε θα μπορούσαν να προσληφθούν ως επικουρικό προσωπικό για 1-2 χρόνια και να καλύπτουν τα κενά των Κέντρων Υγείας που είναι πολλά, καθώς εκτός από τη χερσαία Μαγνησίας, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα Κ.Υ. των Βορείων Σποράδων. Με τον ίδιο τρόπο, τόνισε ο πρόεδρος, πέρυσι προσλήφθηκαν στο ΕΚΑΒ Βόλου 10 επικουρικοί, κάτι που είχε αποτέλεσμα να βγαίνουν περισσότερα ασθενοφόρα σε κίνηση.

Όπως εξήγησε με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν το πρόβλημα και δεν θα υπήρχαν αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα όπως την περασμένη Παρασκευή που ένας άνθρωπος χάθηκε στο Χόρτο από πνιγμό, διότι δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αργαλαστής και μέχρι να πάει ασθενοφόρο από το Βόλο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ο κ. Δαρειώτης, τόνισε ότι το να οδηγήσει το ασθενοφόρο, ένας αντιδήμαρχος ή ένας πυροσβέστης, δεν είναι πάντα σωστό, γιατί ο γιατρός στο πίσω μέρος του ασθενοφόρου, στη διαδρομή πρέπει να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες και αν ο οδηγός απλά οδηγήσει γρήγορα, ίσως να μην μπορέσουν να γίνουν σωστά και να χαθεί ένας άνθρωπος.

Διακοπές με βάρδιες στη Σκιάθο

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συνδυάζει διακοπές με εργασία στο ΕΚΑΒ Σκιάθου, αυτές τις ημέρες, καθώς ο σταθμός που υπάρχει στο νησί έχει ανάγκες ώρα που ο πληθυσμός του νησιού είναι υπερπολλαπλάσιος λόγω του τουρισμού και η υπηρεσία προσφέρει διαμονή και διατροφή, ώστε κάποιος εργαζόμενος να κάνει διακοπές, αλλά παράλληλα να συνδράμει με μια βάρδια την ημέρα, γιατί το μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί.

Στον σταθμό του ΕΚΑΒ Σκιάθου υπάρχουν δύο επικουρικοί, με σύμβαση ενός χρόνου, και τρεις μόνιμοι, που θα παραμείνουν και τον χειμώνα, ενώ υπάρχουν άλλα Κέντρα Υγείας που είναι υποστελεχωμένα με τρία άτομα, που αν αναλογιστεί κανένας τα ρεπό και τις άδειες, θα μείνουν ακάλυπτες βάρδιες. Όπως για παράδειγμα στον Άγιο Ιωάννη και στο Χορευτό, όπου υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες και στο Κ.Υ. Ζαγοράς υπάρχει προσωπικό ασθενοφόρων τριών μόλις ατόμων.

Πηγή: magnesianews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews