ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/8/21

Κορωνοϊός: Επιτυχής η μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου

 

Το φάρμακο αναπτύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ (φωτ.) στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ και η κλινική δοκιμή του στην Ελλάδα είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ (φωτ. INTIME NEWS).

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Κορωνοϊός: Επιτυχής η μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου

kathimerini.gr

Newsroom

07.08.2021 • 07:31

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κλινική μελέτη ισραηλινού σκευάσματος, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία της Αθήνας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Jerusalem Post. Το 93% των βαριά ασθενών με COVID που το έλαβαν πήρε εξιτήριο εντός πέντε ημερών. Το φάρμακο αναπτύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ και η κλινική δοκιμή του στην Ελλάδα είχε συμφωνηθεί κατά την προ μηνών επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Η Φάση 2 της κλινικής μελέτης επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της προηγούμενης, στο Ισραήλ, τον χειμώνα. Σε αυτή, επίσης, ασθενείς με ήπια ή βαριά COVID έλαβαν εξιτήριο εντός λίγων ημερών. Ο καθηγητής Αρμπέρ τόνισε ότι στόχος της έρευνας στην Αθήνα ήταν να αποδειχθεί η ασφάλεια του φαρμάκου. «Μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκε καμία παρενέργεια», δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το εισπνεόμενο φάρμακο βασίζεται στην πρωτεΐνη CD4, που ανιχνεύεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Αγκιστρώνεται στην επιφάνεια της κυτταρικής μεμβράνης και ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη λεγόμενη «θύελλα κυτοκινών», η οποία ευθύνεται για τη ραγδαία επιδείνωση ορισμένων ασθενών με κορωνοϊό. Ο καθηγητής Αρμπέρ υπογράμμισε ότι η CD4 δεν επηρεάζει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά στοχεύει στον συγκεκριμένο βιολογικό μηχανισμό, βοηθώντας τον να βρει εκ νέου την ισορροπία του.

«Το EXO-CD24 είναι ένα φάρμακο υψηλής στόχευσης. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι βρήκαμε έναν τρόπο αντιμετώπισης των μηχανισμών της COVID. Εξισορροπούμε τον μηχανισμό που ευθύνεται για τη “θύελλα κυτοκινών” ενδογενώς, δηλαδή με εργαλεία που μας παρέχει το ίδιο το σώμα», πρόσθεσε.

Η ομάδα του θα αρχίσει την τελευταία φάση της κλινικής μελέτης στο προσεχές μέλλον.

Ο Ισραηλινός καθηγητής ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, προειδοποιώντας ότι όσο ενθαρρυντικά και αν είναι τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το σκεύασμα θα περάσει επιτυχώς από την επόμενη φάση. Αν όμως συμβεί, δεσμεύτηκε ότι το νέο φάρμακο θα βρίσκεται γρήγορα στην αγορά και δεν θα είναι ακριβό.

Πηγή: kathimerini.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews