ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/8/21

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σιθωνίας για την επάνδρωση του ΕΚΑΒ στην περιοχή


Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021

EKABNews


Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σιθωνίας, Λαθούρη Μαρία στο Politic.gr – Τι δηλώνει για την επάνδρωση του ΕΚΑΒ στην περιοχή

politic.gr

09/08/2021, 3:54 μμ


Φώτης Εμμανουήλ

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού με αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας υγείας, Λαθούρη – Πάργα Μαρία σε αποκλειστικές δηλώσεις στο politic.gr μιλάει για την κατάσταση με την παροχή υγείας στον δήμο Σιθωνίας, τα βήματα που έχουν γίνει και τα προβλήματα που παραμένουν στην περιοχή

Η Χαλκιδική αποτελεί την κορωνίδα της τουριστικής κίνησης στην Μακεδονία καθώς βρίσκεται πάντα στις πρώτες επιλογές των τουριστών που θέλουν να παραθερίσουν στην Βόρειο Ελλάδα. Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες υπεραυξάνουν τον πληθυσμό και μαζί και τις ανάγκες της.

Ο τεράστιος όγκος τουριστών γεννά νέες ανάγκες σε σημαντικούς τομείς που ορίζουν ή πλήττουν την αξιοπιστία της περιοχής ως τουριστικό θέρετρο. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν χρόνιες παθογένειες του κράτους.

Στο παρελθόν η Χαλκιδική έχει αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την παροχή πρωτοβάθμιας Υγείας σε ντόπιους και τουρίστες από την έλλειψη εγκαταστάσεων, ασθενοφόρων και πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σιθωνίας με αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας υγείας κυρία Λαθούρη – Πάργα Μαρία μίλησε στο Politic.gr για όλα όσα απασχολούν τον δήμο της στο πεδίο της Υγείας:

«Εμείς όπως ξέρετε ως απομακρυσμένη περιοχή πάσχουμε από τη παροχή πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και να έχει όμως πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερη φάση από άλλες χρονιές.» για να συνεχίσει όσον αφορά την ύπαρξη και την διαθεσιμότητα του ΕΚΑΒ στην περιοχή:

«Έχουμε μια έδρα ΕΚΑΒ στη Σάρτη που έχει βάρδιες και καλύπτει, ενισχύει το κέντρο υγείας. Παράλληλα έχουμε ενισχύσει τη βάρδια του ΕΚΑΒ που ήδη υπήρχε στο κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου. Είμαστε καλυμμένοι όσον αφορά τα οχτάωρα. Όταν υπάρχουν πολλά συμβάντα και περιστατικά αντιλαμβάνεστε ότι όσα έχουμε θα πρέπει να φύγουν αναγκαστικά παντού. Αυτά τα έχουμε με τη βοήθεια φορέων όπως του επιμελητηρίου και του Δήμου. Παρέχουμε σίτιση και φιλοξενία στους αδειούχους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ που ενισχύουν τις βάρδιες τους και έρχονται εδώ. Φιλοξενούμε τα πληρώματα με τα ασθενοφόρα».

Το καλοκαίρι όμως, χρίζει ξεχωριστής αντιμετώπισης και διαχείρισης καθώς οι ανάγκες υπερπολλαπλασιάζονται:

«Το αγροτικό ιατρείο της περιοχής νότια είναι στελεχωμένο με περισσότερους γιατρούς. Υπάρχουν πολλοί ιδιώτες γιατροί και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Πιστεύω ότι καλύπτεται τόσο ο τουρίστας, όσο και ο δημότης τουλάχιστον για το καλοκαίρι.

Όσον αφορά το καλοκαίρι αντιλαμβάνεστε πως όσο κόσμο και να έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετό. Οι δομές είναι ταυτοποιημένες για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων αλλά οι τουρίστες είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Οι ανάγκες αυξάνονται και δεν είναι μόνο για τώρα. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται και να είναι συνεχόμενες και να στελεχώνονται τα περιφερειακά ιατρεία σε απομακρυσμένες περιοχές. Σαφώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε μας αλλά εμείς διεκδικούμε.»

Ερωτηθείσα για το αν έχουν εγκατασταθεί και αναλάβει δράση οι διασώστες από την Θεσσαλονίκη, η κυρία Λαθούρη – Πάργα Μαρία απάντησε:

«Οι διασώστες έχουν έρθει κανονικά. Έχουμε κάνει έδρα στη Σάρτη που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανονικά. Υπάρχει βάση για να είναι πιο άμεση η παρέμβαση σε πιο κοντινά περιστατικά. Έχει ενισχυθεί το ΕΚΑΒ του Αγίου Νικολάου όσον αφορά τις βάρδιες. Μάλιστα υπάρχει διαθέσιμος και μοτοσικλετιστής για ακόμα πιο γρήγορη επέμβαση και έχει ως βάση ένα ξενοδοχείο στα Ψαχούρια.»

Μια λύση που όμως παραμένει εποχική:

«Δυστυχώς όταν τελειώσει η σεζόν αυτοί θα αποχωρήσουν και θα μείνουμε με τα μέσα και το προσωπικό που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας. Ζητάμε βοήθεια από το Υπουργείο Υγείας για όλο το χρόνο, ώστε να στελεχωθούν τα περιφερειακά μας γιατρειά»

Κλείνοντας η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο ξενοδοχείο covid που λειτουργεί:

«Yπάρχει ξενοδοχείο κόβιντ στη Κασσάνδρα δηλωμένο στον ΕΟΔΥ για ότι περιστατικό συμβεί, οπότε είμαστε θέλω να πιστεύω σε καλό δρόμο».

Πηγή: politic.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews