ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/8/21

Γώγος: «Δεν ξέρουν στο ΕΚΑΒ την ανάγκη του εμβολιασμού;»

 

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Γώγος: «Δεν ξέρουν στο ΕΚΑΒ την ανάγκη του εμβολιασμού;»

pelop.gr

25/08/2021

 

Την ανάγκη λήψης μέτρων καθώς η μετάλλαξη Delta είναι πολύ μεταδοτική επισήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαραλάμπος Γώγος. Αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και δη αυτών του ΕΚΑΒ.

«Είμαστε μια φάση που δεν είναι καλή επιδημιολογικά. Το στέλεχος Δέλτα έχει μεγάλη διασπορά, επομένως έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Δυστυχώς υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων. Το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε ήμασταν χαλαρά, υπήρχε αισιοδοξία» δήλωσε στο Mega ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαραλάμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο υπάρχουν τέσσερις λόγοι για να εμβολιαστεί ο κόσμος:

  1. Η προστασία της ατομικής υγείας, σε ποσοστό 90%
  2. Η προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Η προστασία του ΕΣΥ
  • Η προστασία του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας. «Πέρυσι τέτοια εποχή έκλειναν δραστηριότητες» είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσούν.

Για τους εμβολιασμούς επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνεχής ενημέρωση και πειθώ. «Το θέμα της πειθούς είναι συνεχές» ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους οικογενειακούς και προσωπικούς γιατρούς να μιλήσουν στον κόσμο τον εμβολιασμό.

Τέλος ο καθηγητής αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και δη αυτών του ΕΚΑΒ.

«Δεν ξέρουν στο ΕΚΑΒ την ανάγκη του εμβολιασμού; Οι ΕΚΑΒίτες, που προσφέρουν την πρώτη βοήθεια, είναι πάνω από τον άρρωστο. Μπορεί να κολλήσουν. Αν είναι ανεμβολίαστοι μπορεί να μεταδώσουν. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αυτούς που είναι στα επείγοντα, στο ΕΚΑΒ, να εμβολιαστούν. Βλέπουν κάθε μέρα τα συμβαίνοντα, τις νοσηλείες, βλέπουν τους αρρώστους που διακομίζουν στο νοσοκομείο και την έκβασή τους».

Πηγή: pelop.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews