ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/8/21

ΕΚΑΒ: Δραματική επισήμανση του προέδρου εργαζομένων, θα αδειάσουν οι δρόμοι από ασθενοφόρα

 

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

ΕΚΑΒ / Δραματική επισήμανση του προέδρου εργαζομένων, θα αδειάσουν οι δρόμοι από ασθενοφόρα

avgi.gr

25/08/2021

 

«1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πρόσφεραν τα μέγιστα μέσα στην πανδημία, δεν μπορούμε να τους πούμε τώρα, βγαίνετε σε αναστολή και δεν πληρώνεστε»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών από εμπλεκομένους, με τρανταχτό παράδειγμα αυτή των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από την 1η Σεπτέμβρη αναστέλλεται η εργασία για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης των τελευταίων 6 μηνών.

Σχολιάζοντας το μέτρο, ο Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει «με τις αναστολές θα έχουμε λιγότερα ασθενοφόρα στους δρόμους» ενώ η διασπορά του κορωνοϊού θα συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία.

«Το θέμα της υποχρεωτικότητας έφερε μία αντίδραση που δεν ξέρουμε που θα βγει» υπογράμμισε ο ίδιος θυμίζοντας ότι εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πρόσφεραν τα μέγιστα μέσα στην πανδημία, δεν μπορούμε να τους πούμε τώρα, βγαίνετε σε αναστολή και δεν πληρώνεστε, ενώ έχουν βοηθήσει».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ένα 15% δεν έχει κάνει το εμβόλιο, και πρόσθεσε ότι «στην κεντρική Μακεδονία εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΚΑΒ».

Όπως εξήγησε ο Γ. Μαθιόπουλος μιλώντας στον ant1 οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί «κυρίως φοβούνται και έχουν προβλήματα υγείας, χρειάζεται χρόνος για να πειστούν».

«Είναι άνθρωποι, έχουν παιδιά δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνονται στις 2 του μήνα» τόνισε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ ενώ άφησε ανοιχτό το παράθυρο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αν τεθούν σε εφαρμογή οι αναστολές εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: avgi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews