ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/8/21

Πρόεδρος Σωματείου EKAB Πάτρας: «Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στα ορεινά χωριά»Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

EKABNews


EKAB-Γιάννης Θεοδωρόπουλος: «Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στα ορεινά χωριά»

patrisnews.com

10/08/2021, 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στη «μάχη» που εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Δεκάδες ήταν οι πολίτες μεγάλης ηλικίας που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα χωριά που κινδύνευαν, ενώ τα περιστατικά τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθούν με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, ήταν σχετικά λίγα, με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν αναπνευστικά προβλήματα και ελάχιστα εγκαύματα. Για τη συμβολή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στη «μάχη» της φωτιάς μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κος Γιάννης Θεοδωρόπουλος που στάθηκε και στις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σε οχήματα, παρά τις εξαγγελίες της πολιτείας ότι θα καλύψει αυτά τα κενά.

«Συνολικά έως τώρα συμμετείχαν στα πύρινα μέτωπα πέντε πληρώματα από τον Πύργο, ενώ ήρθαν και δύο πληρώματα από την Πάτρα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στα ορεινά χωριά τα οποία επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπου χρειάστηκε να μεταφέρουμε αρκετούς πολίτες, μεγάλης κυρίως ηλικίας, με ασφάλεια σε άλλες περιοχές. Τα αναπνευστικά προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν δεν ήταν πάρα πολλά, ενώ δεν είχαμε να μεταφέρουμε και πολλούς τραυματίες λόγω εγκαυμάτων».

Όσον αφορά τις ελλείψεις που υπάρχουν ο κος Θεοδωρόπουλος τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα ο διαγωνισμός του 18 ο οποίος είχε παγώσει και τώρα έχουν πει ότι τον έχουν ξεπαγώσει. Πότε θα τελεσφορήσει αυτός ο διαγωνισμός δεν μπορώ να το πω. Μιλάμε συνολικά για 11 ασθενοφόρα για τη Δυτική Ελλάδα. Ήταν να έρθουν και τρεις κινητές μονάδες από τον περασμένο Αύγουστο, δηλαδή εδώ και έναν χρόνο περίπου. Μιλάμε και μία πολύ μεγάλη καθυστέρηση και κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθουν. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας».

Πηγή: patrisnews.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews