ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/8/21

To 20% των αεροδιακομιδών ασθενών covid είναι εμβολιασμένοι


Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021

EKABNews


To 20% των αεροδιακομιδών ασθενών covid είναι εμβολιασμένοι

tvxs.gr

27/08/2021


Φωτεινή Λαμπρίδη

To 20% των ασθενών covid που μεταφέρθηκαν από τα νησιά τον τελευταίο μήνα, στα νοσοκομεία της Αθήνας, ήταν εμβολιασμένοι σύμφωνα με έγκυρες πηγές του tvxs.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν 60 αεροδιακομιδές, και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διαπιστώνουν πως ανάμεσα στους εμβολιασμένους ασθενείς, ήταν αρκετοί νέοι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι διακομιζόμενοι είναι διασωληνωμένοι, ή ότι χρήζουν άμεσης εισαγωγής σε ΜΕΘ για διασωλήνωση, ωστόσο πρόκειται για σοβαρά περιστατικά που δεν μπορουν να αντιμετωπιστούν τοπικά με ασφάλεια», λένε στο tvxs εργαζομενοι στο ΕΚΑΒ.

Το tvxs.gr  ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να σχολιάσει τα ευρήματα του ρεπορτάζ , αλλά δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση.

Τα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών που νοσούν, επαναφέρουν τη συζήτηση γύρω από την ανάγκη να παρθούν από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα, ανάγκη την οποία υπογραμμίζουν οι υγειονομικοί, που επιμένουν επίσης να δοθεί  έμφαση στα μέτρα ασφάλειας  -ανεμβολίαστων αλλά και εμβολιασμένων- πολιτών.

«Φράσεις όπως εκείνη του κ. Σκέρτσου ότι οι εμβολιασμένοι έχουν κανονική ζωή, δεν βοηθούν τους πολίτες να αντιληφθούν ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν μέτρα προστασίας. Οι εμβολιασμένοι είναι σαφώς πιο προστατευμένοι, ωστόσο όταν το ιικό φορτίο στην κοινότητα μεγαλώνει, μπαίνουν και εμβολιασμένοι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό συνέβη στα νησιά που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού μεγαλύτερη  διάδοση του ιού» λέει γιατρός στο tvxs.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε  ο κ. Σκέρτσος στις 24 Αυγούστου, ένα 9% των ασθενών σε ΜΕΘ ήταν εμβολιασμένοι: «319 συμπολίτες μας ήταν διασωληνωμένοι λόγω COVID. Από αυτούς οι 291 (91%) είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, και μόλις 28 (9%) είναι εμβολιασμένοι».

Υπολογίζεται ότι στις covid κλινικές το αντίστοιχο ποσοστό προσεγγίζει το 25%. Άγνωστο παραμένει το ποσοστό  εμβολιασμένων -νοσησάντων στα ημερησια κρόυσματα του ΕΟΔΥ, στοιχείο που δεν ανακοινώνεται παρότι είναι γνωστό στα υπουργεία Υγείας αλλά στο υπουργείο Πολιτικης Προστασίας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Πηγή: tvxs.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews