ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/9/21

Χωρίς ασθενοφόρο εδώ και 10 μέρες η περιοχή της Μάνης λόγω αναστολής των πληρωμάτων Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Χωρίς ασθενοφόρο εδώ και 10 μέρες η περιοχή της Μάνης λόγω αναστολής των οδηγών του

messinialive.gr

11/09/2021

 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΦOY Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 11 ΗΜΕΡΕΣ!

Χωρίς ασθενοφόρο βρίσκεται εδώ και δέκα συμπληρωμένες ημέρες η περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Messinialive, από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και τέθηκαν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί,  τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, οι διαθέσιμοι οδηγοί του μοναδικού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου, ενώ το ίδιο συνέβη και για άλλους 5 εργαζόμενους στην συγκεκριμένη υγειονομική δομή. Αποτέλεσμα, σήμερα, για ενδέκατη ημέρα η τουριστική περιοχή της Δυτικής Μάνης που βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επισκεψιμότητάς της, να μην μπορεί να καλύψει την μεταφορά περιστατικών.

Να επισημάνουμε πως τοσυγκεκριμένο θέμα έχει προκύψει κι άλλες φορές στο παρελθόν, είτε λόγω βλάβης του παμπάλαιου ασθενοφόρου που κυριολεκτικά έχει “γράψει” πάνωαπό 1 εκατ. χιλιόμετρα κι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών του, γεγονός που είχαμε αναδείξει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας το 2017- είτε λόγω μη κάλυψης όλων των εφημεριών και των βαρδιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, αφού αρκετές φορές αυτά τα κενά, τα κάλυπτε το σύγχρονο αλλά …παράνομο ασθενοφόρο της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ που εδρεύει στην περιοχή. Όμως, φέτος συνέβη το εξής: στις 25 Αυγούστου, με δημόσια ανάρτησή του, ο Διοικητής της ΓΑΙΑ Μάνης Κώστας Ξυδέας, ενημέρωνε πως το δικό τους ασθενοφόρο, βρίσκεται με πολύ σοβαρή βλάβη σε συνεργείο της Καλαμάτας και αδυνατεί να καλύψει το κενό.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, σήμερα που μιλάμε αν προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό – που έχουν προκύψει αρκετά σε αυτό το διάστημα – οι συνέπειες ίσως είναι τραγικές .

Πηγή: messinialive.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews