ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/21

Ξανθός για ΕΚΑΒ: Το 12% του προσωπικού σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Ξανθός για ΕΚΑΒ: Το 12% του προσωπικού σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού

news4health.gr

3/9/2021

 

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως οι αναστολές εργασίας σε ανεμβολίαστους στο ΕΚΑΒ έχει άμεση επίπτωση στην ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψη του στο ΕΚΑΒ, ο κ. Ξανθός εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, στο ΕΚΑΒ έχουν αποχωρήσει 580 εργαζόμενοι (γιατροί-διασώστες-διοικητικοί υπάλληλοι) επί συνόλου 4.700 πανελλαδικά (ποσοστό 12%).

«Αυτό έχει άμεση επίπτωση στα διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά βάρδια και στην έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο επείγον περιστατικό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ξανθός χαρακτήρισε το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ως μία «κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ». Παράλληλα, τον χαρακτήρισε ως μία ευκαιρία για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Γι αυτούς τους λόγους ο κ. Ξανθός θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου και η διασφάλιση του καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού των δομών υγείας με πειθώ και συναίνεση .

Πηγή: news4health.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews