ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/9/21

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΟΠΛΟΙ. Οδός Υγείας, αρ. 1

 

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΟΠΛΟΙ. Οδός Υγείας, αρ. 1

24/09/2021

Τελικά, το σκοινί, έσπασε....  Το ποτήρι, ράγισε...  Η ζωή, πληγώθηκε.. Οι μάσκες, έπεσαν...

Κι όμως.....

Είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Monsieur Premiere Ministre

Το παράθυρο της υπομονής και της ανέχειας, έκλεισε.  Ο παγερός σας μονόλογος, δεν συγκινεί τους θεατές σας πια , ούτε το ψεύτικο δάκρυ σας,  Οι κριτικές των σινεφίλ είναι ανελέητες. Σκηνοθεσία και υποκριτική, στο απόλυτο μηδέν.  Δεν καταφέρατε να φτάσετε το ποίμνιό σας, στη Γη της Επαγγελίας. Η θάλασσα, δεν άνοιξε δρόμο, για να τους περάσετε.... Κι ούτε το μάνα έπεσε, εξ ουρανού...

Πιστέψατε, πως, σηκώνοντας τα μανίκια του πανάκριβου πουκαμίσου σας, θα πείθατε για την πρόθεσή σας , να αλλάξετε τον κόσμο..  Να κάνετε την ανατροπή...Μόνο που η αλλαγή αυτή, ήταν επιτυχής, αλλά δυστυχώς, για όλους εμάς,  καταστροφική... 

Καταφέρατε, να μας αποσυντονίσετε

Να μας διχάσετε;

Να μας φοβίσετε;

Να μας ενοχοποιήσετε;

Να μας δικάσετε και να μας τιμωρήσετε

Καταφέρατε, να χάσετε, την αξιοπιστία σας

Μια κοινωνία κατακερματισμένη, που θα ελέγχατε, καλύτερα

Έναν εργαζόμενο, πιόνι στην σκακιέρα της ανασφάλειας

Ένα νέο, εξαρτημένο από λίγα data

Ένα μεσήλικα, επικουρικό

Έναν υγειονομικό με χειροκρότημα

Κι έναν ΕΚΑΒΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ στην κόψη του ξυραφιού,  σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ.    Με ανυπόγραφο το χαρτί μετανοίας...

ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ.....

Ενεργοποιήσατε τους κωδικούς των πυραύλων σας, στοχοποιώντας το Σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ, ιδιαιτέρως. Απασφαλίσατε και δίχως αναστολές και ηθικούς φραγμούς, με το πρόσχημα του Δημοσίου Συμφέροντος, πυροδοτήσατε το διχασμό, στην υγειονομική κοινότητα, όχι με την έννοια της μη συμπαράστασης των όσων αποφάσισαν να μην ενδώσουν στο παράγγελμά σας, αλλά, στη διαχείριση του φόβου και της ανασφάλειας.

ΕΣΕΙΣ, που σαν καλός πατέρας, συνοδέψατε το παιδί σας στην Αμερική, ανεβάζοντας selfie, από το υπερατλαντικό σας ταξίδι, μέσα στο αεροπλάνο, εξαναγκάσατε την ίδια ακριβώς στιγμή, έναν άλλο πατέρα, να γίνει επαίτης,  για την επιβίωση της οικογένειάς του, στερώντας του το ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΕΡΓΑΣΙΑ

Στήσατε, απέναντί σας το ΕΚΑΒ και τους Διασώστες, μοιράζοντας το θλιβερό σας χαμόγελο, σε όσα τους υποσχεθήκατε.

Ένα Οργανισμό 35 χρόνων, που ενεργά και αγόγγυστα, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία, υπερβάλλοντας εαυτόν, με συνέπεια, ήθος και αξιοπρέπεια.

Απαιτήσατε, τον συγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας , προκειμένου να αναδειχτείτε, ως Μωυσής, στις δέκα πληγές του Φαραώ,  ενώ το μόνο που καταφέρατε είναι, να περάσετε μόνο σας την Ερυθρά θάλασσα, κλείνοντας πίσω σας το δρόμο της Ελευθερίας, για τους υπόλοιπους...

Εξοφλήσατε πολιτικά γραμμάτια κι επιταγές, τοποθετώντας στο Υπουργείο Υγείας, έναν άνθρωπο, που ο ίδιος έχει υποστεί τις συνέπειες του ανασφαλούς Συστήματος Υγείας, το οποίο, με τις θυσίες, όλων των υγειονομικών της χώρας, κατάφερε, στην πανδημία και όχι μόνο, να μην καταρρεύσει, εκθέτοντας έτσι, τις ζωές των συνανθρώπων μας στον απόλυτο κίνδυνο.

Κι όμως...

Ο Ministre de la Sante, χωρις Freedome pass, αλλά σίγουρα με απεριόριστα data, είχε ως πρώτο του μέλημα, την ξενάγησή του στους χώρους του ΕΚΑΒ, που μέχρι χτες, ούτε που γνώριζε, κι όχι το πως θα καταφέρει να πλησιάσει τους Επαγγελματίες Υγείας, που κρινόντουσαν ως επικίνδυνοι, κρεμασμένοι στα κάγκελα, μιας Υπηρεσίας, που οι ίδιοι συνέβαλαν, στην ύπαρξή της.

Κι είχε, το απόλυτο θράσος, να ξεναγηθεί και σε άλλους χώρους του ΕΚΑΒ, στη Βόρεια Ελλάδα, δήθεν και.... σαν να είχαμε Πολιτιστική Εβδομάδα για προγραμματισμένη επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, με πίνακες Picasso, Van Gogh και Leonardo Da Vinci.

Κι  ΕΣΕΙΣ, αντί, να ενισχύσετε τις δομές του Συστήματος Υγείας, με ασθενοφόρα, υλικοτεχνικό υλικό, με ανθρώπινο δυναμικό, με εκπαίδευση,  εκσυγχρονισμό και  με βιώσιμη ανάπτυξη, εσείς, πυροβολείτε ένθεν κι εκείθεν, κατευθείαν στην καρδιά, ώστε να μην  υπάρξει  παλμός και δυνατότητα ανάταξης.

Κλικάρετε στο twitter τις αποφάσεις σας, γιατί δεν τολμάτε να κοιτάξετε στο πρόσωπο, την κοινωνία.

Κρύβεστε πίσω από τη μάσκα, απαγγέλοντας λόγους, που σας έγραψαν άλλοι, χωρίς να είστε αυτόπτης μάρτυς, της πραγματικότητας΄

Δεν κάνετε, διάλογο.  Δεν προσφέρετε λύσεις. 

Το θεώρημά σας, είναι αξίωμα

Κατεβάστε λοιπόν, τα μανίκια... Ο κύβος, ερρίφθη..

Πυροβολείτε ΑΟΠΛΟΥΣ

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Η κλεψύδρα δείχνει, πως ο χρόνος, τελείωσε....

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχώς όλα αυτά που γράφετε σωστά και αγια μεν αλλά αυτοί ολοι εκεί ψιλά από τους προέδρους των σωματίων Αθηνών και <> μέχρι τον υπουργο και τον προθυπουργο τα γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια. Είτε τα λέμε είτε δεν τα λεμέ εκείνοι μας έχουν γραμμένους και κάνουν σαν χούντα που είναι στην οσία καλυμμένη από το όνομα Νεα Δημοκρατία τα δικα τους σχέδια από τους εντολείς τους που είναι η ΝΤΠ .Ενας τρόπος υπάρχει ανατροπής και για τους υγειονομικούς και για ολο τον κοσμο. Επ αοριστον απεργία να εξαγγείλουν τα σωματεία και να πάψουν να γλύφουν την κυβέρνηση .Ας κοιτάξουν για μια φορα ολους τους συναδέρφους και το συμφέρων τους και οχι το προσωπικά συμφέρων τους. Φτιάνει πια .....Διαφορετικά κανένας να μην ψηφήσει τους απατεώνες προδότες των σωματείων!!!!Και στάση πληρωμών σε όλα !!!Αυτά θα τους τσουκσουν .Οτι δίπορτε άλλο λέμε και γράφουμε τους αφήνει αδιάφορους!!!!Πιστεύω να το δημοσιεύετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews