ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/9/21

Εμβολιασμοί: Έρχονται ανακοινώσεις τη Δευτέρα για 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς – Τι είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους

 

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Εμβολιασμοί: Έρχονται ανακοινώσεις τη Δευτέρα για 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς – Τι είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους

healthreport.gr

17/09/2021

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση στους άνω των 60 ετών

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να ανακοινώσει το χρόνο για τη χορήγηση της 3η δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες τονίζοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο. Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

 

Εμβολιασμοί: Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 3η δόση στους 60 ετών και άνω

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα, για την 3η δόση του εμβολίου για τους 60 ετών.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί καθώς κρίνεται πως πρέπει οι ηλικιακές αυτές ομάδες να προστατευθούν.

Παρότι η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πρόσφατα ότι το ζήτημα είναι υπό συζήτηση ακόμη, το υπουργείο Υγείας κρίνει πως η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από το τέλος του μήνα και μετά, μεταφέρουν πηγές του HealthReport.gr, καθώς υπάρχει έντονος φόβος με την πτώση της θερμοκρασίας και τους κλειστούς χώρους, για τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας.

Να υπενθυμιστεί ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και το πότε θα πρέπει να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου οι υγειονομικοί, αλλά και όσοι εμβολιάστηκαν πρώτοι πριν από 8 μήνες, καθώς με βάση τις έρευνες, τα αντισώματα πέφτουν κατακόρυφα μετά από κάποιο διάστημα.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews