ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/9/21

ΠΟΕΔΗΝ: Κοροϊδία με τους Συμβασιούχους Επικουρικούς της Δημόσιας Υγείας. Ανανεώνονται οι συμβάσεις έως 31/3/2022. Το ανώτερο 5 μήνες!!! Μετά απολύσεις.


Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


ΑΘΗΝΑ 30/09/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4979

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοροϊδία με τους Συμβασιούχους Επικουρικούς της Δημόσιας Υγείας

Ανανεώνονται οι Συμβάσεις έως 31/3/2022. Το ανώτερο 5 μήνες!!! Μετά απολύσεις

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι οι Συμβάσεις Επικουρικού προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα ανανεωθούν ΣΙΓΟΥΡΑ έξι μήνες για όλους και διεκδικούσε 9 μήνες έως 1 χρόνο, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίστηκε κοροϊδία από τους συμβασιούχους, τελικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα!!!

Κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή που ανανεώνονται οι Συμβάσεις των Επικουρικών έως 31 Μαρτίου 2022 δηλαδή το ανώτερο 5 μήνες. Για πολλούς επικουρικούς η διάταξη αυτή σημαίνει ότι ανανεώνονται οι συμβάσεις τους για λίγες ημέρες αφού οι συμβάσεις τους λήγουν στην αρχή του νέου έτους.

Είναι εμπαιγμός για τους Συμβασιούχους υπαλλήλους που εργάζονται αρκετά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πολεμάνε στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου και δικαιούνται μα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Η συμμετοχή σε διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση που προωθεί η κυβέρνηση ότι σημαίνει μαζικές απολύσεις καθ’ ότι η προκήρυξη 4000 θέσεων προσωπικού δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη δουλειά 16.000 συμβασιούχων υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας.

Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης σε συναδέλφους που βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή. Είναι κοροϊδία γιατί 31/03/2022 θεωρούν ότι επιδημιολογικά η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έτσι θα τους απολύσουν!!!

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει άμεσα την εν λόγων διάταξη – κοροϊδία και ζητάμε:

- Την παράταση ΟΛΩΝ των συμβάσεων που λήγουν στις 31/10/2021 μέχρι 31/12/2022

- Την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Υγεία

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews