ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/9/21

Στις Εργατικές Κατοικίες Μουζακίου θα στεγαστεί ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ, Βίντεο

 

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Στις Εργατικές Κατοικίες Μουζακίου θα στεγαστεί ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ (+Βίντεο)

karditsalive.net

31/08/2021, 23:15

 

Για 5 χρόνια ο Δήμος Μουζακίου θα παραχωρήσει χώρο 74 τ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες της πόλης, για τη στέγαση του νέου Τομέα ΕΚΑΒ που δημιουργείται.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή (31/8), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, με την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παρασκευή Ντούρβα να εκφράζει ενστάσεις ως προς την προεργασία που ακολουθήθηκε από τη Δημοτική Aρχή πριν αποφασιστεί η παραχώρηση αυτού του χώρου στο ΕΚΑΒ.

Όπως είπε, ο συγκεκριμένος χώρος προορίζονταν από την προηγούμενη ακόμη Διοίκηση του Δήμου για τη στέγαση Λαογραφικού Μουσείου του Πολιτιστικού Συλλόγου «οι Γόμφοι» οι οποίοι σημειωτέον έμειναν εκτός και από το υπό ανακαίνιση σήμερα παλιό Δασαρχείο, διότι εκεί θα μεταφερθεί το τοπικό παράρτημα της αρχαιολογική υπηρεσίας.


 

Παράλληλα, η κ. Ντούρβα μέμφθηκε τον Δήμαρχο που έλαβε την απόφαση για τον συγκεκριμένο χώρο χωρίς να ερωτηθούν οι δημοτικές παρατάξεις, ενώ τόνισε πως η λειτουργία εκεί του Τομέα ΕΚΑΒ μπορεί να δημιουργήσει οχλήσεις για τους κατοίκους οι οποίοι επίσης δε ερωτήθηκαν.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του σώματος κ. Γιώργος Καραβίδας ρώτησε τον Δήμαρχο κ. Φάνη Στάθη εάν προτάθηκαν άλλοι χώροι κι’ αν εξαντλήθηκαν γενικά όλες οι εναλλακτικές λύσεις.

Απαντώντας ο κ. Στάθης, ενημέρωσε πως είχε επισκεφθεί το Μουζάκι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Σταμνάς με στελέχη του και τους επιδείχθηκαν διάφοροι χώροι, αλλά κατέληξαν στον συγκεκριμένο διότι πληροί προδιαγραφές όπως ευρυχωρία, άμεση πρόσβαση και μεγάλο περιβάλλοντα χώρο για τα ασθενοφόρα.

«Αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη για τους δυο Δήμους Μουζακίου και Αργιθέας η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ, όπου θα εργάζονται 12 άτομα και θα εξυπηρετούνται όλα τα χωριά της περιοχής που πολλά από αυτά είναι και δυσπρόσιτα» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, η κ. Ντούρβα ζήτησε να μάθει τι μέλλει γενέσθαι με το Λαογραφικό Μουσείο που χρειάζεται το Μουζάκι και τη στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Γόμφοι».

Παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νώντας Γκινής ο οποίος κατέθεσε πρόταση να στεγαστεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε ημιτελές κτήριο της παλιάς ΜΟΜΑ (Δασαρχείο), το οποίο θα ολοκληρώσει ο Δήμος.

Σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο ο κ. Στάθης και ενίσχυσε την πρόταση του κ. Γκινή, ενημερώνοντας το σώμα ότι η Δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση η οποία περιλαμβάνει και παραχώρηση του ολοκληρωμένου χώρου στον Σύλλογο.

«Υπήρχε – επισήμανε – και σκέψη για αγορά ενός πέτρινου κτιρίου στο κέντρο του Μουζακίου όπου θα στεγάζονταν ο Σύλλογος, αλλά το κόστος αγοράς και ανακαίνισης – αναμόρφωσης είναι πολύ υψηλό κι’ έτσι επιλέχθηκε η παραπάνω λύση» υπογράμμισε.

Καραγιάννης Φώτης

Πηγή: karditsalive.netAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews