ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/9/21

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας σήμερα κατά την κινητοποίηση (Η θέση του υπουργείου για επικουρικούς, αναστολές καθηκόντων προσωπικού, κανονικές άδειες και τρίτη δόση εμβολίου)

 

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας σήμερα κατά την κινητοποίηση

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας κατά την Πανελλαδική Στάση Εργασίας.

Ο Υπουργός Υγείας είδε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ. Θέσαμε τα ζητήματα ειδικά την άρση των αναστολών καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί και ραγδαία να ιδιωτικοποιείται το σύστημα υγείας.

Ο Υπουργός για την δυνατότητα χορήγησης κανονικής άδειας όσων συναδέλφων συνταξιοδοτούνται υπέγραψε την απόφαση χορήγησης μπροστά μας.

Για την ανανέωση των συμβάσεων είπε ότι για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ ότι έχει τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση. Για τους επικουρικούς για έξι μήνες (Μάιος 2022).

Ζητήσαμε την μονιμοποίησή τους και είπε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε επίσης ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Για τους ΣΟΧ είπε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων. Η δική του εισήγηση είναι για ανανέωση. Για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ από 1/1/2022 στα Νοσοκομεία δεν απάντησε.

Για την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση άρσης του μέτρου και επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει με άλλες επαγγελματικές ομάδες και τα μέτρα προστασίας. Η τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι θα είναι προαιρετική για τους υγειονομικούς.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Αύριο Τετάρτη 22/9/2021 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση, την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews