ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/9/21

«Σε κίνδυνο η ζωή των νησιωτών από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ» καταγγέλλει η Ένωση γιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου


Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

«Σε κίνδυνο η ζωή των νησιωτών από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ» καταγγέλλει η Ένωση γιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου

lawandorder.gr

30/09/2021


Tο δελτίο τύπου

Η ΕΙΘΕΛ, Ένωση Ιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου, καταγγέλει τα πολλαπλά περιστατικά διακομιδών ασθενών από τα νησια και μάλιστα διασωληνωμένων, που αναγκάζονται να συνοδεύσουν οι γιατροί της περιοχής, καθώς δεν επαρκούν οι βάρδιες των γιατρών του ΕΚΑΒ, αφήνοντας τα νησιά χωρίς ιατρική κάλυψη

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Ένωση Ιατρών Κ.Θ-ΓΝ-Κ.Υ. Λέρου-Κ.Υ. Πάτμου – Π.Π.Ι. Λειψών- Π.Π.Ι. Αγαθονησίου  (Ε.Ι.Θ.Ε.Λ.)

ΛΕΡΟΣ:28/9/2021

Α.Π:20/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά τις καταγγελίες  της Ένωσης μας για την απαράδεκτη, εγκληματική υποστελέχωση του Ε.Κ.Α.Β που εξαιτίας αυτής και των αναστολών εργασίας, αρκετές ημέρες του μηνά δεν υπάρχει γιατρός εφημερίας στις αεροδιακομιδες  με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές, η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν ακούν καλύπτοντας πεισματικά τα ώτα .

Επανειλημμένα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, για παράδειγμα στις 9/9/2021 με δυο ασθενείς από το Κ.Υ Πάτμου και έναν διασωληνωμενο ασθενή από το νοσοκομείο της Λέρου  τους οποίους αναγκάστηκαν οι γιατροί των μονάδων υγείας να συνοδεύσουν  στην Ρόδο και Σάμο αντίστοιχα.  Αφήνοντας κατά συνέπεια  τις μονάδες υγείας τους εκτεθειμένες. Στην περίπτωση της Λέρου μάλιστα αναγκάστηκε ο μοναδικός αναισθησιολόγος να συνοδεύσει  το περιστατικό αφήνοντας το νησί χωρίς αναισθησιολόγο, την ώρα μάλιστα που νοσηλεύονταν βαριά περιστατικά covid-19 . Χθες ( 27/9/2021)  χρειάστηκε να μεταφερθεί ασθενής από το Κέντρο υγείας Πάτμου στο Γ.Ν Ρόδου είχαμε επανάληψη του ιδίου σκηνικού, η απάντηση του Ε.Κ.Α.Β ήταν ότι ” δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός,  το περιστατικό πρέπει να το συνοδεύσει  γιατρός από το Κέντρο Υγείας Πάτμου”, τελικά επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο ιατρός από το Γ.Ν Καλύμνου γιατί και εκεί υπήρχε σοβαρό περιστατικό που έπρεπε να διακομιστεί για περαιτέρω αντιμετώπιση στην Ρόδο , οπότε  ο γιατρός συνόδευσε  και τα δυο περιστατικά .

Η Ένωση μας έχει καταγγείλει  και στο παρελθόν την εγκληματική έλλειψη του απαραιτήτου προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β, γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργιά των μονάδων υγείας μας, δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους των νησιών μας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή τους.

Σήμερα σε εποχή αναζωπύρωσης της πανδημίας 350 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ βγήκαν σε αναστολή ενώ παραμένουν πάνω από 700 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων πανελλαδικά, κυρίως διασωστών -πληρωμάτων, επιτείνοντας τις ήδη ασφυκτικές συνθήκες για τους  εργαζόμενους.

Στον τομέα αερομεταφορών ΡΟΔΟΥ υπηρετεί ένας ιατρός και ενισχύεται με μετακινήσεις  ιατρικού προσωπικού από τα κεντρικά. Όμως με τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού το ήδη μειωμένο  προσωπικό δεν επαρκεί, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών έχει εμβολιαστεί.

Επομένως αρκετές ημέρες τον μηνά δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός στον τομέα των αεροδιακομιδών Ρόδου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο  να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται οι δεσμεύσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τον Σεπτέμβρη.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις αναστολές για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων της δημόσιας Υγείας που αφορούν το ΕΚΑΒ και όχι μόνο.  Άλλωστε τα περιβόητα ΣΔΙΤ   (σύμπραξη με ιδιώτες) αποτελούν πρωταρχική στόχευση όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά,   υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο της υγείας.

Τα αποτελέσματα της σταδιακής παράδοσης του ΕΚΑΒ , αλλά και της άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας, στους ιδιώτες που θησαυρίζουν και σε αυτόν τον τομέα θα έχει τραγικά αποτελέσματα  για τον λαό μας.

Απαιτούμε πλήρη στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με ιατρικό και άλλο προσωπικό διασωστες –πληρώματα , έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι λαϊκές ανάγκες σε αυτόν τον τομέα και να  συμβάλλει αυτό,  στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών  των νησιών μας, καθώς επίσης  και όλων των αγόνων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, του σημαντικού αυτού  τομέα  της δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας  

Γ. Τσουκαλάς    Ε. Χατζηδάκη

Πηγή: lawandorder.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Πλέον μόνο από ιδιώτες θα βρει την ιατρια του το ΕΚΑΒ......
    ΜΌΝΟ ΑΠΌ ΙΔΙΏΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews