ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/9/21

Υπουργείο Υγείας: Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα – Ξεκίνησαν οι επαφές με ιδιώτες

 

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Υπουργείο Υγείας: Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα – Ξεκίνησαν οι επαφές με ιδιώτες

healthreport.gr

 

Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα – Ξεκινά διάλογος με ιδιώτες

Το πράσινο φως για να ξεκινήσει και επισήμως η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Γι αυτό και ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr – έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία αλλά και τις επαφές με ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες αλλά και εκπροσώπους εταιρειών με ιατρικά μηχανήματα.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία που έγινε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ όπως υπογράμμισε, υπήρξε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με όρους συμφέροντος για το ελληνικό δημόσιο.

 

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των θέσεων της κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ λέγοντας ότι οι δημόσιες και οι ιδιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να δουλέψουν συντονισμένα.

Ξεκίνησαν οι επαφές

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη ξεκίνησαν οι επαφές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με ιδιώτες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον για επενδύσεις αλλά και για συμβολή στις αλλαγές που σχεδιάζονται στα νοσοκομεία.

Μάλιστα διαπιστώθηκε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γι αυτό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως ο διάλογος με ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής αλλά και ιατρικών μηχανημάτων.

Τα κτίρια των νοσοκομείων

Το σχέδιο για τις Συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση σε δύο άξονες: Για τις κτιριακές αλλαγές και για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων.

Σε ότι αφορά στα κτίρια των νοσοκομείων, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα γίνει – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – για την κατασκευή νέων τμημάτων σε υπάρχοντα νοσοκομεία αλλά και για τον εκσυγχρονισμό διαφόρων κτιρίων.

Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα ξεκινήσει αρχικά με μία ήπια μορφή προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Γι αυτό και οι ιδιώτες που θα κληθούν να χτίσουν κάποιες πτέρυγες ή να εκσυγχρονίσουν κάποιες μονάδες, θα πληρωθούν με δόσεις από το ελληνικό δημόσιο σε βάθος χρόνου, πιθανώς μέσα σε 30 χρόνια.

Η μέθοδος θα θυμίζει πολύ το σύστημα leasing, περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Μόλις ολοκληρωθεί ο διάλογος και το «παζάρι» για το πως θα γίνει η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα ακολουθήσει διαγωνισμός όπου και θα τεθούν οι όροι.

 

Να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος για κατασκευή και εκσυγχρονισμό κτιρίων έχει χρησιμοποιηθεί και για τις σχολικές αίθουσες τις οποίες κατασκευάζουν ιδιώτες.

Το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Πάντως εξαίρεση θα αποτελέσει το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην περίπτωση αυτή οι ιδιώτες που θα αναλάβουν την κατασκευή του θα το παραδώσουν με το κλειδί στο χέρι και θα μπορούν να έχουν τη συντήρηση του για 30 χρόνια με βάση τη σύμβαση που θα γίνει. Ταυτόχρονα θα παραδώσουν το νέο νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα, κλίνες κ.λ.π. ενώ το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να το λειτουργήσει με το προσωπικό του.

Να σημειωθεί ότι στο νέο ογκολογικό νοσοκομείο όταν ολοκληρωθεί, θα μεταφερθούν όλες οι μονάδες, οι υπηρεσίες αλλά και οι ασθενείς από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Τα μηχανήματα

Σε ότι αφορά στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των δημοσίων νοσοκομείων, πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να προμηθευτεί το δημόσιο νέα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία θα αποπληρώσει επίσης σε βάθος χρόνου με τη μορφή leasing.

 

Επελέγη μάλιστα αυτή η μέθοδος και όχι η αγορά υπηρεσιών όπου οι ιδιώτες θα λειτουργούν τα μηχανήματα και θα πληρώνονται με βάση τον αριθμό των εξετάσεων που θα πραγματοποιούν, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Εξάλλου υπάρχει το διαθέσιμο προσωπικό και μάλιστα εκπαιδευμένο στα δημόσια νοσοκομεία που μπορούν να λειτουργεί τα νέα ιατρικά συστήματα.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews