ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/9/21

Στο δημόσιο λογιστικό οφείλεται η καθυστέρηση επισκευής του ασθενοφόρου στη Κω

 

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Στο δημόσιο λογιστικό οφείλεται η καθυστέρηση επισκευής του ασθενοφόρου στη Κω

ertnews.gr

15/09/2021


Σύνταξη Καλλιόπη Βερβέρογλου

Σε διαδικασίες τυπικές και στο δημόσιο λογιστικό, απέδωσε τη καθυστέρηση της καταβολής των 2.000 ευρώ για την επισκευή του μοναδικού “αξιόμαχου” ασθενοφόρου στη Κω, που παραμένει στο συνεργείο ενάμιση μήνα τώρα, ο Διευθυντής του 12ου παραρτήματος Αιγαίου, Σάββας Καραταπάνης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αρνήθηκε το γεγονός ότι κάλεσε σε απολογία τον υπεύθυνο τομέα στη Κω για την δημοσιοποίηση της είδησης, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να ενημερωθεί σχετικά με τις διαδικασίες τις οποίες και δεν μπορεί, όπως είπε, να γνωρίζει έχοντας στην ευθύνη του 18 νησιά.

“Υπάρχουν εντεταλμένοι διοικητικοί στο ΕΚΑΒ οι οποίοι και συνεννοούνται με τα συνεργεία, ίσως από το παράρτημα της Μυτιλήνης να μην έγινε σωστή διεκπεραίωση”, υπογράμμισε ο κ. Καραταπάνης.

Δεσμεύτηκε ωστόσο να τρέξει τις διαδικασίες για να πληρωθεί το συνεργείο σε μερικές μέρες και να επανέλθει το ασθενοφόρο στην υπηρεσία των πολιτών, ενώ αναγνώρισε ότι η Κως έχει ανάγκη και ενός δεύτερου ασθενοφόρου.

Αναφορικά με την υποστελέχωση της υπηρεσίας σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο, καθώς και στα άλλα νησιά (5.000 ρεπό οφείλονται σε διασώστες στη περιοχή) διαβεβαίωσε ότι τα κενά λόγω αναστολής θα καλυφθούν σύντομα σε όλο το Αιγαίο, όμως τον τελικό λόγο τον έχει το Υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν άνοιξε η πλατφόρμα και δεν έγιναν οι αναρτήσεις, όμως σύμφωνα με τον Διευθυντή του 12ου παραρτήματος ΕΚΑΒ, υπάρχουν οι αιτήσεις του τακτικού επικουρικού προσωπικού.

“Τις προσλήψεις δεν τις κάνει ένας διευθυντής, αυτές γίνονται μέσω υπουργείου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραταπάνης, επισημαίνοντας ότι ήδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ζήτησε μεγάλη ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας από το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ertnews.gr


Δείτε στο EKABNews

Κως: Λόγω οφειλής παραμένει εδώ και ένα μήνα στοσυνεργείο το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews