ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/9/21

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμένων στο ΕΣΥ – Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης συνδικαλιστών


Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμένων στο ΕΣΥ – Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης συνδικαλιστών

healthreport.gr

2/9/2021


Στους 7500 περιορίζονται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και η πίεση των αναστολών που συνοδεύονται και από απώλεια μισθού για τους εργαζόμενους που δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, φαίνεται ότι έκανε πολλούς να αλλάξουν γνώμη.

Πλέον όπως προκύπτει από τις πρώτες καταγραφές οι αναστολές θα αγγίξουν περίπου τις 7500 αντί των 10.000 που είχαν υπολογισθεί πριν από λίγες ημέρες από την κυβέρνηση.

Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, όσοι καλούνται από τα τμήματα προσωπικού να υπογράψουν την αναστολή και αρνούνται, τα έγγραφα τους επιδίδονται με δικαστικούς επιμελητές.


Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται να αγγίξουν τις 1500.

Κατά μέσο ότι σήμερα στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί περίπου 9 στους 10, παρότι υπάρχουν και εξαιρέσεις όπου το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι πιο υψηλό.

Η κόντρα

Πάντως η κόντρα συνδικαλιστών και κυβέρνησης συνεχίζεται, αφού τα σωματεία των εργαζομένων στο ΕΣΥ δεν αποδέχονται τις αναστολές που οδηγούν εκτός συστήματος και χωρίς αποδοχές όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή έχουν εμβολιαστεί και αρνούνται να καταθέσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Σήμερα μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει και νέες κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10.00 – 15.00 ενώ θα γίνουν συγκεντρώσεις στις 11.00 πμ

ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι ικανοποιημένη λένε πηγές του HealthReport.gr, καθώς εκτιμά ότι η πίεση των αναστολών απέδωσε αφού αυξήθηκαν οι εμβολιασμένοι στο σύστημα υγείας. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κι άλλοι εργαζόμενοι προκειμένου να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews