ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/9/21

Στη Βουλή έφερε το αίτημα για ΕΚΑΒ στο Δήμο Καραϊσκάκη ο Χρήστος Γκόκας


Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Στη Βουλή το αίτημα για ΕΚΑΒ στο Δήμο Καραϊσκάκη

epiruspost.gr

17/09/2021Ο Βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, σχετικά  με την  υπ’ αριθμ. Πρωτ 3264/9-9-2021 Επιστολή του Δημάρχου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας και το αίτημά του για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας.

Ειδικότερα, με την Αναφορά του ο κ. Γκόκας, επισημαίνει τους σοβαρούς λόγους  για τους οποίους είναι απαραίτητη η δημιουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας, όπως αυτοί διατυπώνονται στην αναφερόμενη Επιστολή, αφού ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, βρίσκεται στο άκρο του Νομού Άρτας, σε μια ορεινή και άγονη περιοχή, αποτελείται από 80 οικισμούς περίπου, και έχει πληθυσμό, κατά την τελευταία απογραφή, 6.089 άτομα. Επίσης αναφέρει ότι η γεωμορφία του Δήμου καθιστά αυτόν δύσκολα προσπελάσιμο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες αφού το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε κακή κατάσταση

Επί πλέον, σημειώνει ότι πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου, όπως αυτές  που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας, είναι απομονωμένες, και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Κέντρο Υγείας, και ακόμη περισσότερο από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Υπογραμμίζει επίσης, ότι ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη κατατάσσεται στους πιο γερασμένους Δήμους της Ευρώπης και κατά συνέπεια ο πληθυσμός βρίσκεται σε διαρκή ανάγκη  αντιμετώπισης προβλημάτων της υγείας του, τονίζοντας έτσι την κρισιμότητα του αιτήματος για  τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ, ώστε να στηριχθούν αυτές οι μειονεκτικές περιοχές με την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υγείας στους υπάρχοντες κατοίκους, αλλά και διευκολύνοντας όσους προβληματίζονται να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Κλείνοντας, ζητά να εξετασθεί άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα και να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί Σταθμός ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας.

Πηγη: epiruspost.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews