ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/9/21

Διαμαρτυρία Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρου Κέντρων Υγείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμαρτυρία Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρου Κέντρων Υγείας

Τον τελευταίο καιρό διακινείται σε μερικές Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.Πε) μία εντολή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που αφορά τον καταρτισμό των Μηνιαίων Προγραμμάτων των Πληρωμάτων Ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας από τους κατά τόπους Τομείς και Παραρτήματα του ΕΚΑΒ.

Ο κλάδος μας βιώνει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ από το 2011 και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας επιχειρούν με Πληρώματα Ασθενοφόρου (υπαλλήλους των ΥΠΕ), που το 95% αυτών κατέχουν την ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ του ΔΙΑΣΩΣΤΗ και είναι ΜΑΧΙΜΑ, παρά τα όποια τεράστια εργασιακά προβλήματα.

Υπηρετούμε και συνδράμουμε στη προνοσοκομειακή φροντίδα υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης εργασιακής αντοχής, εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές από το ΕΚΑΒ, έναν διαφορετικό από εμάς φορέα από τον οποίο αντιμετωπιζόμαστε ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας.

Η τελευταία απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ με μια ακόμη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ για τα Πληρωμάτων Ασθενοφόρου των Κ.Υ. έρχεται να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του κλάδου μας.

Το Σωματείο μας (ΣΩ.Π.Α-ΠΕΔΥ) έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια την επικινδυνότητα του εργασιακού μας περιβάλλοντος και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις πρώην και νυν ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στο ΕΚΑΒ.

Η ηθική και οικονομική καταστροφή που βιώνουν τα Πληρώματα Ασθενοφόρου των Κ.Υ. την τελευταία δεκαετία είναι ανεπανόρθωτη και οι ηγεσίες ζητούν ακόμη μια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, χωρίς να έχει καν ερωτηθεί και ο κλάδος μας.

Ουδέποτε και σε καμία συνεδρίαση ή επιχειρησιακό συντονισμό δεν κλήθηκε ο κλάδος μας για να συνδράμει και να επισημάνει τα προβλήματα που μόνο εμείς βιώνουμε.

Έχουμε δεχτεί δεκάδες διαμαρτυρίες από συναδέλφους μας ανά την Ελλάδα για τον εις βάρος μας και υπέρ του ΕΚΑΒ συντονισμό, το οποίο ΕΚΑΒ «αποφασίζει και διατάζει» τον κλάδο μας, αγνοώντας την εργασιακή μας ταυτότητα, αντιμετωπίζοντας μας ως Πληρώματα δεύτερης κατηγορίας και αγνοώντας ακόμα και την άδεια άσκησης επαγγέλματος μας που είναι κοινή και στους δυο κλάδους.

Οι Διοικούντες και των δύο κλάδων έχουν ήδη λάβει προσωπικές επιστολές του Σωματείου μας και είναι ενήμεροι για την κατάσταση που επικρατεί. Την ύστατη στιγμή «κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου» και καλούμε όλους τους Διοικούντες να ορίσουν εργασιακά πλαίσια και σαφείς οδηγίες για τον ισάξιο συντονισμό των δυο κλάδων της Προ νοσοκομειακής φροντίδας.

Πηγή: pliroma.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Τι φοβούνται, μη τους χαλάσει την ξάπλα..καιρός να δουλέψουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πήγες και τους είδες άρχοντα τι κάνουν; Εφόσον έχει ξάπλα δεν ζητάς μια μετάθεση για εκεί να παίρνεις και παραπάνω λεφτά, να έχεις και καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να περνας ζάχαρη;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί βρε παιδιά όταν έγιναν οι προκηρύξεις θέσεων στα Κέντρα Υγείας επιδιώξετε και αποδεχθήκατε την θέση του Διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου;;
  Γιατί δεν επιδιώξατε μια θέση στο ΕΚΑΒ;;;
  Τη σημασία του τι απαγγέλεστε τη γνωρίζετε καλά;
  Γιατί τόσο καιρό δεν καταγγέλετε ότι σε πολλά Κ.Υ.(στα περισσότερα δηλ.) η στελέχωση του ασθενοφόρου γίνεται με ένα διασώστη ή επαγγελματία οδηγό και γιατρό του Κ.Υ.;
  Γιατί δεν καταγγέλετε ότι οι Διευθυντές-τριες σας υποχρεώνουν να κάνετε κάτ'οίκον νοσηλεία στην περιοχή ευθύνης του κάθε Κ.Υ.;Τί υπερισχύει εδώ; Οι δημόσιες σχέσεις ή κάτι άλλο;
  Μήπως θα ήταν καλύτερα να φωνάξετε να στελεχώσουν τα Κ.Υ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και να ενταχθήτε σε αυτό το φορέα με ότι συνεπάγεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews