ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/9/21

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις


Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

healthreport.gr

21/09/2021


Τι ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τρίτη δόση

Ηλικιωμένα άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας, όσοι είναι άνω των 60 ετών αλλά και οι υγειονομικοί συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών οι τρεις κατηγορίες των συμπολιτών μας θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση για να προστατευθούν.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Οι άνω των 60 ετών 

Ήδη πάντως η τρίτη δόση χορηγείται στους ανοσοκατεσταλμένους ενώ ακολουθούν άμεσα και οι άλλες 3 κοινωνικές ομάδες που ανακοινώθηκαν.

Σε ότι αφορά τους ηλικιωμένους, η ομάδα άνω των 60 ετών έχει τα κριτήρια που δείχνουν ότι χρειάζεται ενίσχυση με τρίτη δόση, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου. Εξήγησε ότι τα αντισώματα μειώνονται 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό γι αυτό προτείνεται να γίνει η τρίτη δόση.

Σε όλους τους υγειονομικούς πάντως συστήνεται να γίνει η τρίτη δόση 6 με 8 μήνες μετά τον πρώτο κύκλο εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Πάντως η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι όσοι είναι άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο καθώς λόγω της ηλικίας, μειώνονται τα αντισώματα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ηλικίες 60 ετών – 79 ετών είναι εκείνοι που σε ποσοστό 59,02% βρίσκονταν στις ΜΕΘ, ενώ οι θάνατοι αφορούν στις ηλικίες αυτές το 48%/

 Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Η τρίτη δόση για τους υγειονομικούς είναι προαιρετική. Το είπε ο υπουργός υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews