ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/9/21

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους ασθενείς η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη μη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού στις Πανεπιστημιακές κλίνες των Νοσοκομείων.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNewsΑΘΗΝΑ 24/09/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4951

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους ασθενείς η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη μη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού στις Πανεπιστημιακές κλίνες των Νοσοκομείων

Επικίνδυνη, απαράδεκτη, καταδικαστέα και συντεχνιακή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, να μείνουν αμόλυντες από κορωνοϊό οι Πανεπιστημιακές κλινικές των Νοσοκομείων με πρόσχημα την εκπαίδευση των φοιτητών, την αντιμετώπιση σπάνιων παθήσεων αλλά στην πραγματικότητα η λειτουργία τους με συντεχνιακά κριτήρια.

Η συντεχνιακή αντίληψη που διέπει την εν’ λόγω απόφαση εκθέτει στα «μάτια της κοινωνίας» το σύνολο των Πανεπιστημιακών γιατρών χωρίς να έχουν συμμετοχή.

Μετά τον Ιδιωτικό τομέα Υγείας που έμεινε αμόλυντος από τον κορωνοϊό , ζητάνε να εξαιρεθούν οι Πανεπιστημιακές κλίνες των Δημόσιων Νοσοκομείων και κατ’ επέκταση οι Πανεπιστημιακοί γιατροί από τη διαχείριση της πανδημίας.

Ουσιαστικά ακυρώνουν τις θέσεις ευθύνης που έχουν αναλάβει οι Πανεπιστημιακοί γιατροί στη διαχείριση της πανδημίας.

Υπάρχουν περιοχές της χώρας που διαθέτουν μόνο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Πως θα λειτουργήσουν εν μέσω πανδημίας εάν την απόφαση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών υιοθέτησαν και οι άλλες Ιατρικές Σχολές;

Οι ειδικευόμενοι γιατροί πως θα αποκτούν ειδικότητα όταν όλες οι κλινικές του ΕΣΥ θα μετατραπούν σε κλινικές κορωνοϊού;

Η μετατροπή των Νοσοκομείων στην αντιμετώπισης μιας νόσου του κορωνοϊού με αποτέλεσμα ασθενείς άλλων παθήσεων να μην εξυπηρετούνται και να κινδυνεύει η ζωή τους, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν διορθώνει τις παθογένειες του Συστήματος (επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση, ΜΕΘ, εξοπλισμός, διαθέσιμες κλίνες, αναστολές εργασίας κλπ).

Τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει καν να συζητούνται στο Υπουργείο Υγείας. Και κυρίως δεν θα πρέπει να βρίσκουν έδαφος και να υλοποιούνται έστω εν μέρει με «υπόγειες» αποφάσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews