ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/9/21

Τι είπε ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας στη συνάντηση με τον Στέφανο Γκίκα

 

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Τι είπε ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας στη συνάντηση με Γκίκα

kerkyrasimera.gr

24/09/2021

 

Μακρά, εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη είχε σήμερα το απόγευμα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον Υπουργό τα ακόλουθα θέματα για τα οποία κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα:

1. Δημιουργία Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, όπως προέβλεπε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

2. Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με προσωπικό και μέσα.

3. Δημιουργία Τμήματος ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας.

4. Επιτάχυνση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού (νοσηλευτών, διασωστών, λοιπού προσωπικού) και συμπερίληψη ικανού αριθμού για τις Δομές Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας.

5. Παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που λήγουν τον Οκτώβριο του 2021, όπως και του νοσηλευτικού προσωπικού που προσελήφθη μέσω του ΟΑΕΔ.

6. Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων.

7. Θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νησιωτικές περιοχές. Ο Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό κείμενο προτάσεων.

8. Ο Βουλευτής πρότεινε την συνεργασία του ΕΚΑΒ με τον ιδιωτικό τομέα σε σταθερή βάση, εφόσον υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρων.

Από την πλευρά του απαντώντας, ο Υπουργός διευκρίνισεότι η επιχειρηματολογία για τη δημιουργία ανεξάρτητης ΥΠΕ ανά Περιφέρεια είναι λογική και θα εξεταστεί η υλοποίησήτους.

Σε ότι αφορά στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι έχει ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, προτάσεις για την άμεση ενίσχυσή του. Επεσήμανε ότι θα μπορούσε να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό, όμως   η λίστα της 6ης ΥΠΕ για διασώστες του ΕΚΑΒ παραμένει κενή διότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον.  Για το ζήτημα του ΕΚΑΒ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου και του ΕΚΑΒ για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας και θα δρομολογηθεί η υλοποίησή του.

Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα δημοσιευθεί προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και για περισσότερες από900 θέσεις λοιπού προσωπικού. Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα συμπεριληφθούν και διασώστες ΕΚΑΒ.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι όλες οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις του ΟΑΕΔ πουλήγουν, θα παραταθούν. Η διάρκεια της παράτασης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά στην στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι και στις επόμενες προκηρύξεις μονίμων ιατρών, θα ληφθεί υπόψη η ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας της Κέρκυρας με κρίσιμες ειδικότητες – όπως έγινε άλλωστε και στις φετινέςπροκηρύξεις, όπου συμπεριλήφθηκαν 17 θέσεις μονίμων ιατρών για την Π.Ε. Κέρκυρας.

Τα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις νησιωτικές περιοχές είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα το Υπουργείο Υγείας. Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο κ. Πλεύρης, ήδη γίνεται η επεξεργασία τους από το Υπουργείο. Εκτίμησε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθούν πρώτα οι ρυθμίσεις για τις ειδικότητες που έχουν κηρυχθεί άγονες (οικονομικά κίνητρα).

Τέλος, αναφορικά με την συνεργασία του ΕΚΑΒ με τον ιδιωτικό τομέα, ο Υπουργός σημείωσε ότι με πρόσφατη τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα χρήσης ιδιωτικώνασθενοφόρων με τρίμηνη διάρκεια. Ωστόσο, το Υπουργείο συμφωνεί με την πρόταση του Βουλευτή και τόνισε ότι πρόθεσή του είναι, να υπάρχει σε μόνιμη βάση συνεργασία του ΕΚΑΒ με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για την θετική του στάση στα θέματα που αφορούν στην Π.Ε.Κέρκυρας.

Πηγή: kerkyrasimera.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Το καλύτερο είναι μόνο ιδιωτικό ΕΚΑΒ!!! Δε χρειάζεται ΣΔΙΤ!!!!! Μόνο ιδιωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews