ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/9/21

Βρήκε και πάλι στέγη ο Τομέας του ΕΚΑΒ στο Μουζάκι

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Βρήκε και πάλι στέγη ο Τομέας του ΕΚΑΒ στο Μουζάκι

karditsalive.net

4/9/2021

 

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο νέος «Τομέας ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι, μετά από συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Όπως είναι γνωστό, μεγάλο «θύμα» του καταστροφικού κυκλώνα «Ιανού» που έπληξε πριν ένα χρόνο το νομό Καρδίτσας ήταν το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου όπου στεγάζονταν και το τοπικό παράρτημα του ΕΚΑΒ.

Μετά τη μετεστέγαση του Κ.Υ. στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας και την άμεση επαναλειτουργία του, προέκυψε μείζον ζήτημα στέγασης των τοπικών στελεχών του ΕΚΑΒ.

Έτσι, άρχισαν οι διεργασίες αναζήτησης του κατάλληλου χώρου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης ήρθε σε συνεννόηση με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κώστα Σταμνά και ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύστασης και λειτουργίας του νέου Τομέα, ο οποίος προσφέρει ήδη αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Μουζακίου, αλλά και του Δήμου Αργιθέας.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Σταμνά στο Μουζάκι όπου μαζί με τον Δήμαρχο συζήτησαν για το κτίριο στον οποίο θα μπορούσε να στεγαστεί ο νέος Τομέας. Έγιναν από το Δήμαρχο διάφορες προτάσεις και ο κ. Σταμνάς επέλεξε τον σημερινό ισόγειο χώρο στις Εργατικές Κατοικίες της πόλης, εμβαδού περίπου 70 τ.μ., όπου υπάρχει και μεγάλη ευχέρεια κίνησης - στάθμευσης ασθενοφόρων στον εξωτερικό περίβολο. Το θέμα ήρθε προς έγκριση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε την αποδοχή του Σώματος.

Στον «Τομέα ΕΚΑΒ 5» όπως ονομάστηκε, εργάζονται συνολικά 10 στελέχη, με ένα από τα πλέον σύγχρονα ασθενοφόρα του στόλου του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας να βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή, επί 24ωρο (τρείς βάρδιες), δυνατότητα που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης αναφέρει:

.«Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου διότι οι συνεχείς προσπάθειες της Διοίκησής μας να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους δημότες έχουν απτά αποτελέσματα. Η λειτουργία του νέου «Τομέα ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι, είναι σημαντικό επίτευγμα και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κ. Σταμνά, μα και τα τοπικά στελέχη του Εθνικού Κέντρου για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτό. Συνεχίζουμε τον σκληρό και δύσκολο αγώνα για αισθητή βελτίωση όλων των συνθηκών διαβίωσης στο Δήμο, με βάση το επιχειρησιακό πλάνο που έχουμε καταρτίσει από την έναρξη της θητείας μας και γνώμονα μόνο το κοινό συμφέρον. Σύντομα, θα γίνει πράξη και το όραμα όλων μας για την κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας αφού το έργο έχει ήδη δρομολογηθεί».

Πηγή: karditsalive.netAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews