ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/9/21

Μίνα Γκάγκα: Από μάχιμη του ΕΣΥ, υπέρμαχος των ιδιωτών

 

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Μίνα Γκάγκα / Από μάχιμη του ΕΣΥ, υπέρμαχος των ιδιωτών

avgi.gr

17/09/2021

 

Μόνο ταμπέλα ο διαχωρισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας, υποστηρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Πλήρως συντεταγμένη με τις επιταγές της παλιάς ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά και της κυβέρνησης, εμφανίστηκε η Μίνα Γκάγκα, στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες Υγείας. Έτσι, άλλωστε, ξεκίνησε την τοποθέτησή της, τονίζοντας ότι πιστεύει στο σχέδιο που ήδη υπάρχει και από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Απαντώντας δε σε ερώτηση της ΑΥΓΗΣ για το αν η πίστη της συμπεριλαμβάνει και την ένταξη του ιδιωτικού τομέα, υπογράμμισε ότι ο διαχωρισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία είναι απλώς μια... ταμπέλα. Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός, είναι η ποιότητα των υπηρεσιών και αν αυτές κοστολογούνται. Δηλαδή η αφαίμαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας δεν σημαίνει τίποτα για το υπουργείο Υγείας. Αυτή η τοποθέτηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω του προσώπου που εκφέρει τη συγκεκριμένη άποψη, καθώς η Μίνα Γκάγκα -μέχρι την υπουργοποίησή της- αποτελούσε μια μάχιμη γιατρό και είχε υπηρετήσει το ΕΣΥ από τη θέση της διευθύντριας της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία».

Στη δεύτερη ερώτηση της ΑΥΓΗΣ, για το αν η κυβέρνηση θα σταματήσει να στρέφεται προς τις μεγαλύτερες ηλικίες για τον εμβολιασμό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η εκστρατεία συνεχίζεται και για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς είναι η πιο ευάλωτη. Σύμφωνα με τη Μ. Γκάγκα, θα εκπονηθεί εκ νέου σχέδιο ενημέρωσης για τους άνω των 60 ετών, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και γιατρούς. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει ότι «προφανώς κάποιος που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και δεν έχει εμβολιαστεί είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστεί τώρα».

Τα πάμε καλά (;)

Μεταξύ άλλων, η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι τα έχουμε πάει καλά με την πανδημία. Την ίδια ώρα, βέβαια, η χώρα έχει ξεπεράσει τους 14.000 θανάτους. Όπως είπε, η εκτίμησή της εδράζεται στο γεγονός ότι έχουμε χαμηλότερο απόλυτο αριθμό νεκρών σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα κρούσματα είναι πολύ υψηλά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυλιόμενο μέσο όρο επταημέρου, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ε.Ε. σε νέους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Παράλληλα, στον μέσο όρο θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πολίτες τις τελευταίες 14 ημέρες, η χώρα μας κατατάσσεται δεύτερη, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία.

Αποδοκιμασίες από εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρεωτικότητα και την αναστολή εργασίας υποδέχτηκαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ τη Μίνα Γκάγκα έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου, όπου έγινε η συνάντηση με τους υγειονομικούς συντάκτες. Αρχικά, τέθηκαν σε αναστολή 580 άτομα σε σύνολο 4.000. Σήμερα, ο αριθμός των εργαζομένων σε αναστολή έχει μειωθεί σε 360 άτομα και οι 250 είναι πληρώματα ασθενοφόρων.

Πηγή: avgi.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews