ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/9/21

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Κέρκυρας: Μαζικό κάλεσμα για κοινές δράσεις διεκδίκησης ενίσχυσης, Βίντεο

 

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: Μαζικό κάλεσμα για κοινές δράσεις διεκδίκησης ενίσχυσης

corfupress.com

 

Μαζική σύσκεψη με ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας, το επόμενο Σάββατο (2/10) στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου.

“Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για κοινές δράσεις για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας”, αναφέρουν στην πρόσκλησή τους, με “ραντεβού” στις 9 το πρωί του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρ. Κυπριώτης: “Οι εκλεγμένοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν λύσεις”

Τις πτυχές της υπόθεσης των δραματικών ελλείψεων ξεδιπλώνει γλαφυρά στις δηλώσεις του στο CorfuPress.com ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης. «Είναι ντροπή αυτό που βιώνουμε», τονίζει, «οι εργαζόμενοι τραβάμε καθημερινό Γολγοθά και κάνουμε παράκληση σε όλους να βρεθεί άμεσα λύση. Κινδυνεύουν πολίτες!».

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες στην αδυναμία μας να μπορέσουμε να μεταβούμε άμεσα σε ένα επείγον περιστατικό. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα ζούσε ο συμπολίτης μας ή όχι αν υπήρχε άμεση μετάβαση, αλλά το δικό μας καθήκον είναι να βρισκόμαστε άμεσα και με προτεραιότητα στο επείγον περιστατικό. Δυστυχώς στην Κέρκυρα με δύο και τρία ασθενοφόρα στη βάρδια δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό» δηλώνει ευθαρσώς και συνεχίζει: «Στην Κέρκυρα των 120.000 κατοίκων δεν επαρκούν αυτά τα ασθενοφόρα, έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό κλήσεων. Ζητάμε άμεσα να στελεχωθεί με ασθενοφόρα και διασώστες το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, πρέπει άμεσα να έχουμε 5 ασθενοφόρα ανά βάρδια, γιατί εκτός των κλήσεων για παροχή βοήθειας σε περιστατικά εντός του νησιού, έχουμε και τις διακομιδές εκτός νησιού, στα Γιάννενα, την Αθήνα και την Πάτρα».

Ο καθημερινός αγώνας και η αγωνία των διασωστών μεγάλη: «Με τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε», λέει. «Ακούμε καιρό τώρα ότι τρέχει διαγωνισμός για προμήθεια ασθενοφόρων από την Περιφέρεια και δεν τα έχουμε δει. Για την παραμικρή βλάβη είμαστε αναγκασμένοι να φορτώσουμε τα ασθενοφόρα και να τα μεταφέρουμε στα Γιάννενα για επισκευή. Είναι ντροπή σε μια Κέρκυρα να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως θέλουμε, να παίρνει τηλέφωνο ένας πολίτης για ένα επείγον περιστατικό και να του λέμε ότι δεν έχουμε ασθενοφόρο να σου στείλουμε», υπογραμμίζει και καταλήγει: «Τραβάμε έναν Γολγοθά όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 28 άτομα επιχειρησιακούς διασώστες στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, μικρό νούμερο για τέτοιο φόρτο εργασίας, και χρειαζόμαστε άλλους 20 τουλάχιστον. Θερμή παράκληση προς όλους, δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν, αλλά θα πρέπει όλοι οι εκλεγμένοι του νησιού να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν λύσεις. Οι πολίτες κινδυνεύουν».

 Ο Χρ. Κυπριώτης για της ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας

CorfuPress tv

20 Σεπ 2021

Πηγή: corfupress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews