ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/9/21

Κώστας Μοχιανάκης:»Θα μας πει κάποιος που ανήκουμε τελικά;»

 

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

“Θα μας πει κάποιος που ανήκουμε τελικά;”

parakritika.gr

19/09/2021

Σχετικά με την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για την ανάθεση στο ΕΚΑΒ των προγράμματα των Πληρωμάτων Ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας

 

Τελικά ποιος θα μας πει που υπάγονται τα Πληρώματα Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας. Θα βρεθεί κάποιος σε αυτή την χώρα να μας πει αυτός ο πολύπαθος κλάδος των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας από που διοικείται από που παίρνει εντολή μετακίνησης από που συντονίζεται κ.τ.λ. Από τον εκάστοτε διευθυντή τον ιατρό υπηρεσίας ή το ΕΚΑΒ ;

Γιατί ουσιαστικά ενώ ανήκει στην εκάστοτε ΥΠΕ τώρα μας λένε ότι τα προγράμματα υπηρεσίας θα βγαίνουν από το ΕΚΑΒ ουσιαστικά ένας διαφορετικός φορέας. Άλλο ο συντονισμός που σε πολλές περιοχές έχει τα γνωστά προβλήματα για την σωστή διαχείριση του εκάστοτε συμβάντος και άλλο το πρόγραμμα υπηρεσίας με βάση την ανάγκη της κάθε μονάδας υγείας τις άδειες των εργαζομένων και τις λειτουργικές ανάγκες.

Επιτέλους ας το καταλάβουν ότι το ΕΚΑΒ είναι διαφορετική υπηρεσία από τα πληρώματα Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας με τις γνωστές μειωμένες αποδοχές σε σχέση με τους συναδέλφους του ΕΚΑΒ την ποιοτική υποβάθμιση σε εκπαίδευση κ.τ.λ. Σαν να μας λένε ότι το πρόγραμμα υπηρεσίας του Λιμενικού θα το βγάζει η Πυροσβεστική και επαναλαμβάνω άλλο ο συντονισμός και άλλο το πρόγραμμα της κάθε μονάδας.

Είναι γνωστό τόρα και χρόνια αυτή η ανομοιογένεια των φορέων με τα γνωστά προβλήματα συντονισμού αν και έχουν το ίδιο αντικείμενο Κανένας δεν παίρνει την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης με όλα τα θετικά που απορρέουν για την ορθή έκβαση των συμβάντων .

Η συγκεκριμένη απόφαση το μόνο που έχει να προσφέρει είναι δημιουργία προβλημάτων στην διαχείριση των προγραμμάτων υπηρεσίας και τίποτα περισσότερο.

Ο κλάδος μας όπως έμπρακτα έχει αποδείξει με την εκπροσώπηση από το σωματείο μας ΣΩ.ΠΑ.- Π.Ε.Δ.Υ. έχει το σθένος και την διάθεση να συνεργαστεί με τους εκάστοτε διοικούντες για την εύρυθμη λειτουργία των φορέων μας προς όφελος των συμπολιτών μας .

Ο κλάδος μας εξυπηρετεί το 70% του πληθυσμού της υπαίθρου και δικαιούται να έχει λόγο σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του με γνώμονα πάντα τον συνάνθρωπο μας.

Μοχιανάκης Κωνσταντίνος

Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου Κ.Υ. Χάρακα

Μέλος Δ.Σ. ΣΩ.Π.Α.-ΠΕΔΥ Πανελληνίου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας

Πηγή: parakritika.gr


Δείτε στο EKABNews

ΣΩΠΑ ΠΕΔΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ


 About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews