ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/21

Κρήτη: Οι αναστολές των ανεμβολίαστων ακινητοποίησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

 

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρωσοπικού ΕΚΑΒ, Μάριο Σφακιανάκη, 35 διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Κρήτη: Οι αναστολές των ανεμβολίαστων ακινητοποίησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

creta24.gr

3/9/2021, 16:55

 

Ξεκίνησαν να επιδίδονται οι πράξεις αναστολών εργασίας και στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρωσοπικού ΕΚΑΒ, Μάριο Σφακιανάκη, 35 διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή ισχύει και η αναστολή αδειών για όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ, η έκταση του προβλήματος που δημιουργούν οι αναστολές εργασίας, δεν γίνεται ακόμη αντιληπτή, ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, «Αυτή τη στιγμή είναι όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ στη δουλειά, οπότε προς το παρόν καλυπτόμαστε», σημείωσε και συνέχισε:

«Όμως δεν μπορεί εδώ και ενάμιση χρόνο όλο το προσωπικό να δουλεύει, μόνο με δύο τρίμηνα του καλοκαιριού που μας έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε άδειες. Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε και αναγκαστικά θα πρέπει ο υπουργός να πάρει πίσω την αναστολή των αδειών, οπότε εκεί θα έχουμε πρόβλημα.»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη εντοπίζεται στα Χανιά. Στον τομέα Χανίων υπάρχουν 10 διασώστες ανεμβολίαστοι και άρα σε αναστολή από τους 40 με τους οποίους που λειτουργεί ο τομέας, ενώ στο Ηράκλειο δεν εμβολιάστηκαν 15 διασώστες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να δούμε εικόνες με ακινητοποιημένα ασθενοφόρα ή ακόμα και να κλείσουν τομείς του ΕΚΑΒ ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε πως «αυτό είναι σίγουρο γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δουλεύουν πέραν του ωραρίου τους και πέραν των ορίων τους. Οπότε σίγουρα ναι, θα έχουμε κάποιες μέρες τις οποίες θα έχουμε λιγότερα αυτοκίνητα και δυστυχώς θα κλείσουν κει τομείς».

Τα προβλήματα μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στον Τομέα Χανίων, όπου σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ λειτουργεί με 1 ή 2 ασθενοφόρα λιγότερα. «Αυτό σημαίνει ότι στα Χανιά αν χρειαστεί διακομιδή ασθενή προς το ΠΑΓΝΗ, θα υπάρχει πρόβλημα, θα μείνει στα Χανιά μόνο ένα ή και κανένα ασθενοφόρο μέχρι να γυρίσει πίσω αυτό που κάνει την διακομιδή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: creta24.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews