ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/9/21

Νίκος Καλογιαννάκης: Χωρίς πληρώματα τα ασθενοφόρα - Καθυστερήσεις στα περιστατικά

 

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Κρήτη: Χωρίς πληρώματα τα ασθενοφόρα - Καθυστερήσεις στα περιστατικά

ekriti.gr

23/09/2021

 

Καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση περιστατικών από το ΕΚΑΒ σε όλη την Κρήτη παρατηρούνται από την πρώτη Σεπτεμβρίου οπότε τέθηκαν σε αναστολή εργασίας 40 διασώστες που δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ.Νίκος Καλογιαννάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Από τους 40 διασώστες που είναι σε αναστολή οι 16 υπηρετούν στο Ηράκλειο, 14 στα Χανιά και οι υπόλοιποι στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό επεσήμανε ο κ. Καλογιαννάκης τονίζοντας ότι από τα 7-8 ασθενοφόρα που κανονικά είχε μία βάρδια σε όλη την περιφέρεια του Ηρακλείου μόλις 4 μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν περιστατικά 2 στα Χανιά και 1 στο Ρέθυμνο.

Αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις ωστόσο εξυπηρετούνται όλες οι κλήσεις είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καλογιαννάκης αναφέροντας ότι δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα κενά με τρίμηνες συμβάσεις όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση αφού υπάρχει έλλειψη διασωστών.

Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί από τα 150 στα 260 σε καθημερινή βάση σε όλη την Κρήτη είπε ο πρόεδρος του σωματείου λέγοντας ότι έγινε και συνάντηση για όλα αυτά τα ζητήματα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ.Γκάγκα και την ομοσπονδία εργαζομένων ΕΚΑΒ Ελλάδος της οποίας είναι μέλος.

Δεν έχουν καλυφθεί θέσεις και στα νοσοκομεία

Παράλληλα ακάλυπτες παραμένουν και θέσεις εργαζομένων σε νοσοκομεία εξαιτίας των αναστολών.

Συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ σε αναστολή είναι 130 εργαζόμενοι,στο Βενιζέλειο 51, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου 31.

Η προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων με τρίμηνες συμβάσεις έχει βγει στον αέρα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πηγή: ekriti.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews