ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/9/21

Γαλλία: Ξεκίνησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών


Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ξεκινά σήμερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

protothema.gr

15/09/2021

Μίνα Αγγελίνη

Μειοψηφία οι αρνητές που θα τίθενται σε αναστολή εργασίας

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών κατά της νόσου Covid-19 στη Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως γράφει σύσσωμος ο γαλλικός Τύπος, από τις 15 Σεπτεμβρίου, μόνο το υγειονομικό προσωπικό που θα έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα προσέρχεται στην εργασία του.

Το μέτρο της κυβέρνησης Μακρόν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού στη Γαλλία αφορά 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά αντιμετωπίζει σθεναρή αντίθεση από μια μειοψηφία.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο BFMTV, το μέτρο αφορά εργαζομένους σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενους υγειονομικούς, «βοήθεια στο σπίτι», όπως και προσωπικό ασθενοφόρων.

Περίπου δύο μήνες μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος, μια όχι αμελητέα μειοψηφία έχει δηλώσει απρόθυμη να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, στις 7 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από το 88% των υγειονομικών που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους αυτοαπασχολούμενους ήταν 94%.

Το συνδικάτο CGT, ένα από τα κύρια συνδικάτα, το οποίο πραγματοποίησε διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, προειδοποίησε κατά μιας «υγειονομικής καταστροφής», αν το προσωπικό που δεν έχει συμμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, το γαλλικό συνδικάτο FO-Santé ζήτησε από την κυβέρνηση περισσότερο χρόνο προκειμένου να λυθούν μη διαχειρίσιμες καταστάσεις σε ορισμένα νοσοκομεία, όπου αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο κλεισίματος υπηρεσιών και κατάργησης κλινών λόγω του ανεπαρκούς αριθμού εμβολιασμένου προσωπικού.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των Παρισίων εμμένει στη θέση της.  «Δεν θα κάνουμε πίσω», προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ στα τέλη Αυγούστου με τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, να δεσμεύεται για «συστηματικούς ελέγχους».

«Δεν θα διστάσουμε αν πρέπει να υπάρξουν αναστολές», τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας (ARS) της περιφέρειας των Παρισίων, Αμελί Βερντιέ.

Πηγή:.protothema.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews