ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/9/21

Υπουργείο Υγείας: Ανησυχία για νέο «κραχ» στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, γρίπης και πτώσης θερμοκρασίας

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Υπουργείο Υγείας: Ανησυχία για νέο «κραχ» στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, γρίπης και πτώσης θερμοκρασίας

healthreport.gr

 

Σε συναγερμό οι αρχές για την πιθανότητα να πιεστούν τα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, γρίπης και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με το κρύο

Υπ’ ατμόν είναι το υπουργείο Υγείας αλλά και οι υγειονομικές αρχές καθώς επικρατεί ανησυχία για πιθανό νέο «κραχ» στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, γρίπης και πτώσης θερμοκρασίας.

Ο τριπλός αυτός κίνδυνος που μπορεί να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στα νοσοκομεία, έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Ήδη άλλωστε τα περισσότερα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και ειδικά στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο από τον κορονοϊό, έχουν αρχίσει να πιέζονται, ενώ οι αρμόδιοι ανησυχούν πως το επόμενο διάστημα η αύξηση θα συνεχισθεί και μπορεί να υπάρξει νέο «μπλοκάρισμα» στο ΕΣΥ.

Ο «τριπλός κίνδυνος»

Ο κορονοϊός είναι το πρώτο που προβληματίζει φυσικά το υπουργείο Υγείας και τις αρχές. Στη Βόρεια Ελλάδα εξάλλου τα νοσοκομεία τείνουν να φθάσουν στο όριό τους πριν ακόμη πέσει για τα καλά η θερμοκρασία και οι πολίτες μεταφερθούν σε κλειστούς χώρους, οπότε και η μετάδοση του κορονοϊού είναι πιο εύκολη.

 

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, κάνει τους αρμόδιους να σημάνουν συναγερμό. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της Λάρισας όπου είναι πιθανό να επιβληθεί τελικά mini lockdown: «Κορονοϊός: Σε συναγερμό η Θεσσαλονίκη – Ένα βήμα πριν το mini lockdown»

Ταυτόχρονα όμως έρχεται και η γρίπη να ανησυχεί τις αρχές καθώς μπορεί στα πρώτα κύματα της πανδημίας να είχε εξαφανισθεί ουσιαστικά η γρίπη και λόγω κορονοϊού που ήταν κυρίαρχος αλλά και εξαιτίας των ατομικών μέτρων προστασίας, αλλά φέτος φαίνεται ότι η γρίπη θα κάνει την επανεμφάνιση της. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και συνανθρώπους μας στα νοσοκομεία όπως άλλωστε γινόταν κάθε χρόνο πριν την πανδημία.

Ο καιρός από την άλλη που χαλάει ανησυχεί το υπουργείο Υγείας και τους ειδικούς, αφού οι κίνδυνοι αυξάνονται για τη μετάδοση του κορονοϊού αλλά και άλλων εποχικών ιώσεων.

 

Γι’ αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – είναι έτοιμη να εφαρμόσει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο στα νοσοκομεία που θα περιλαμβάνει άνοιγμα νέων κλινών για covid αλλά και ενίσχυση των κλινικών που μπορεί να χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς με άλλα νοσήματα λόγω της εποχής.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews