ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/9/21

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή


Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

ΠΟΕΔΗΝ / Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή

avgi.gr

10/09/2021


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της ΔΕΘ, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της ΔΕΘ, με αίτημα την ακύρωση των αναστολών εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Με μαύρα μπαλόνια και τύμπανα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν πορεία, που θα περάσει από νοσοκομεία της πόλης και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Σήμερα το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Έχουν φύγει 7.200 με αναστολή καθηκόντων, χωρίς να αντικατασταθούν. Πάνω από 1.000 συνταξιοδοτήθηκαν και 1.000 λείπουν σε νόμιμη άδεια. Τα κενά τους δεν έχουν αναπληρωθεί, τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία αντιμετώπισης του κορωνοίού και τα non Covid περιστατικά δεν έχουν καμία δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά τους στα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως είπε, ότι στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης λειτουργούν μόνο οι 3 από τις 9 χειρουργικές αίθουσες και οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να χειρουργηθούν.

Ο Μιχ. Γιαννάκος μίλησε και για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού. «Δεν μπορούν να σπιλώνουν όλο το υγειονομικό προσωπικό ελάχιστοι επίορκοι συνάδελφοί μας» τόνισε, σημειώνοντας ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε πρόταση προς τον υπουργό Υγείας. «Όλοι οι υγειονομικοί να κάνουμε τεστ αντισωμάτων και όσοι δεν έχουμε αντισώματα είτε από νόσηση είτε από εμβολιασμό να ελεγχθούν σε βάθος οι υποθέσεις. Και όσοι διαπιστωθεί ότι κορόιδεψαν, να πάνε σπίτι τους με απόλυση και φυλακή γιατί είναι κακούργημα. Και όσοι συνήργησαν και όσοι το έκαναν» υπογράμμισε.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Πηγή: avgi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews