ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/9/21

Κως: Λόγω οφειλής παραμένει εδώ και ένα μήνα στο συνεργείο το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ


Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Κως: Λόγω οφειλής παραμένει εδώ και ένα μήνα στο συνεργείο το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ertnews.gr

10/09/2021


Σύνταξη Καλλιόπη Βερβέρογλου

Σε συνεργείο της Κω παραμένει εδώ και ένα μήνα το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Κω, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, γιατί η διοίκηση αδυνατεί να καταβάλλει την αξία της επισκευής του, που δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Το ασθενοφόρο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στη διάρκεια μεταφοράς περιστατικού, μετά από σύγκρουση με όχημα, που οδηγούσε Γερμανός τουρίστας στην περιοχή της Κεφάλου και αποσύρθηκε προκειμένου να επισκευαστεί .

Όμως ενώ η αποκατάσταση των βλαβών ολοκληρώθηκε αυτό παραμένει στο συνεργείο, καθώς η διοίκηση δεν αποδίδει τα οφειλόμενα, ενώ ουδεμία παρέμβαση έγινε και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω, προκειμένου να αποπληρωθεί η οφειλή.

Για την εξυπηρέτηση των συμβάντων έχουν δρομολογηθεί δύο παλιά ασθενοφόρα που παρουσιάζουν μηχανικά προβλήματα, ενώ δεν διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό. Το ένα μάλιστα δεν διαθέτει ούτε φορείο για τους ασθενείς.

Να σημειωθεί, ότι μόνο ένα ασθενοφόρο μπορεί να εξυπηρετήσει όλο το νησί ακόμα και αυτή τη περίοδο, που ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού είναι διπλάσιος, καθώς το προσωπικό καλύπτει μόνο μία βάρδια και αυτή οριακά.

Αν υπάρξει έκτακτο περιστατικό για άμεση διακομιδή ασθενούς το ίδιο προσωπικό καλείται να εξυπηρετήσει το συμβάν.

Στο ήδη υποστελεχωμένο προσωπικό έρχονται να προστεθούν και τα κενά υγειονομικών, που έχουν βγει σε αναστολή, στους τομείς Ρόδου, Κω, Καλύμνου

Σε σχετική καταγγελία το Εργασιακό σωματείο του ΕΚΑΒ Ρόδου αναφέρει ότι “δεν έχουν προβλεφθεί καθόλου θέσεις ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων για όλο το παράρτημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Σημειώνεται ότι στο ΕΚΑΒ της Ρόδου έχουν τεθεί σε αναστολή οκτώ άτομα, στην Κω δύο, και στην Κάλυμνο ένας.

Πηγή: ertnews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews