ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/9/21

Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου: «Παιδιά πεθαίνουν στα χέρια των μανάδων τους γιατί δεν ξέρουν πρώτες βοήθειες», Βίντεο

 

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

«Παιδιά πεθαίνουν στα χέρια των μανάδων τους γιατί δεν ξέρουν πρώτες βοήθειες»

sigmalive.com

10/09/2021

 

Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών και ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Μιχάλης Κυβιδιώτης βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και μίλησε με την διευθύντρια της υπηρεσίας ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου.

Τα μέλη της υπηρεσίας ασθενοφόρων καθημερινά βρίσκονται μπροστά από τους υπολογιστές τους για να απαντήσουν οποιαδήποτε κλήση και να στείλουν το ασθενοφόρο σε παγκύπρια βάση.

Αρχικά η κα Κωνσταντίνου ανέφερε ότι κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η μέρα πρώτων βοηθειών.

«Ο ΠΟΥ όρισε αυτή τη μέρα για να δώσει την σημαντικότητα αυτής της ημέρας και να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες ότι χωρίς την παροχή πρώτων βοηθειών καμία διάσωση ζωής δεν είναι εφικτή να γίνει άμεσα» ανέφερε η κα Κωνσταντίνου.

Συνέχισε λέγοντας, «Εκείνο που παρακαλούμε όλους τους πολίτες και μέσα από το επιχειρησιακό μας κέντρο είναι να έχουν την ψυχραιμία και την ηρεμία να ακολουθήσουν τις οδηγίες των λειτουργών την υπηρεσίας ασθενοφόρων έτσι ώστε να προσφέρουν την πρώτη βοήθεια.

Βλέπουμε πολύ τακτικά να φοβούνται να δώσουν πρώτες βοήθειες, να είναι πολύ δισταχτικοί και πολύ αρνητικοί. Φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει είτε λόγω του ότι δεν έχουν τις γνώσεις να παρέχουν πρώτές βοήθειες είτε γιατί φοβούνται τα νομικά ζητήματα».

Τόνισε ότι θα ήταν καλό όλοι οι πολίτες να περάσουν από κάποια εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, «θα πρέπει όλοι να μπορούμε να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες ιδίως στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και στον εργασιακό μας χώρο».

Επιπλέον ανέφερε τα εξής  «Είμαστε μάρτυρες παιδιών που πεθαίνουν στα χέρια των μανάδων είτε γιατί έφαγαν κάτι και πνίγηκαν είτε γιατί κτύπησαν και αιμορραγούσαν ακατάσχετα και δεν μπορούσαν να προσφέρουν αυτή τη πρώτη βοήθεια και δεν είχαν ούτε την ψυχραιμία».

«Αρκετοί δεν ξέρουν τον αριθμό που πρέπει να καλέσουν για ασθενοφόρα, δεν γνωρίζουν καν ότι θα πρέπει να καλέσουν το 112» είπε η κα Κωνσταντίνου.

Υπηρεσία Ασθενοφόρων

Sigmalive

10 Σεπ 2021

 

Πηγή: sigmalive.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews