ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/9/21

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία


Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

iatronet.gr

19/09/2021

Τι είπε για τη στελέχωση του ΕΣΥ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι το βασικό συναίσθημα που σήμερα νιώθει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας είναι η ανασφάλεια. Ανασφάλεια για την υγεία και τη ζωή, αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωση. Το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας». Με αυτή την εκτίμηση ξεκίνησε την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σχέδιό του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της πανδημίας, παρουσίασε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ με δύο δισεκατομμύρια από τον κρατικό Προϋπολογισμό και επιπλέον ένα δισεκατομμύριο από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με προοπτική σε βάθος τετραετίας να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε δαπάνες για την υγεία, που είναι στο 7% του ΑΕΠ.Α
  • Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε να καταπολεμήσουμε το brain drain, με τον εισαγόμενο μισθό για τον πρωτοδιόριστο γιατρό στα 2.000 ευρώ. Και ανάλογη προσαρμογή στις υπόλοιπες βαθμίδες.
  • Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν από το σύστημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο χωρίς να αντικατασταθούν.Π
  • Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.
  • Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε και δίνει τη μάχη της πανδημίας.
  • Ένταξη των υγειονομικών εργαζόμενων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με τριπλασιασμό των δομών ΤΟΜΥ. Από τις 127 που λειτουργούν σήμερα πάμε στις 380 σε όλη τη χώρα.
  • Εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού σε όλη την επικράτεια και για όλους τους πολίτες.
  • Λειτουργία ανά δήμο Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας.
  • Δίκτυο Ολοκληρωμένης κατ' οίκον Φροντίδας.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως θεσπίζεται η αξιοκρατική επιλογή διοικήσεων νοσοκομείων και άλλων κρίσιμων δομών του κοινωνικού κράτους, μέσω ανοιχτών και αντικειμενικών διαδικασιών. "Τελειώνουμε με το 'έθιμο' της επιλογής αποτυχημένων πολιτευτών για τη διοίκηση νοσοκομείων", είπε.

Πηγή: iatronet.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews