ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/9/21

Νίκος Καλογιαννάκης: Τραγική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Κρήτης


Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Τραγική η κατάσταση στα ΕΚΑΒ της Κρήτης: “Οι διασώστες απολυμαίνουν μόνοι τους τα ασθενοφόρα με… σπρέι”

zarpanews.gr

14/09/2021

Εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για κάτι παραπάνω από ενάμιση χρόνο, από τότε που η πανδημία “χτύπησε” την πόρτα και στην χώρα μας.

Ήταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, να προλάβουν τα βαριά περιστατικά κορονοϊού και να τα μεταφέρουν στο κοντινότερο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Κι όμως, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ολοένα και λιγοστεύουν, την ώρα που το ΕΣΥ τους έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

Στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα σε αναστολή (λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) ξεπερνούν τους 40.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ΕΚΑΒ της Κρήτης και πρόεδρο Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Νίκο Καλογιαννάκη, η κατάσταση που βιώνουν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού είναι τραγική.

“Οι διασώστες δεν έχουν πάρει ακόμη άδειες και όπου να ‘ναι, θα αρχίσουν να παίρνουν τις αναρρωτικές. Δουλεύουν συνεχόμενα. Θα αρρωστήσουν οι ίδιοι στο τέλος” είπε.

Τα κενά στα Χανιά είναι 14, στο Ρέθυμνο 4, 2 στον Άγιο Νικόλαο, 1 στην Ιεράπετρα και 1 στη Σητεία ενώ μεγάλο πλήγμα έχει υποστεί το Ηράκλειο, αφού έχουν ήδη βγει εκτός 2 ασθενοφόρα καθώς 22 διασώστες (συμπεριλαμβανομένου και το παράρτημα στις Μοίρες) βρίσκονται σε αναστολή.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο, είναι ότι οι ίδιοι οι διασώστες στην Κρήτη, έχουν αναλάβει την απολύμανση των ασθενοφόρων με… ειδικό σπρέι, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Καλογιαννάκη δεν συμβαίνει σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας.

“Σε κανένα άλλο μέρος δεν γίνεται αυτό. Πάνε ειδικά κλιμάκια, με ειδικά μηχανήματα και απολυμαίνουν τα ασθενοφόρα μετά από περιστατικά. Με τα σπρέι που έχουμε εμείς, στο τέλος θα φθαρθούν και τα εργαλεία που έχουμε μέσα στα οχήματα” είπε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματά τους συζήτησαν πρόσφατα με την υφυπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην οποία και παρέθεσαν τα αιτήματά τους μεταξύ των οποίων είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να “ξεμπλοκαριστεί” επιτέλους, η εκπαίδευση του νέου προσωπικού, μέσω ΕΣΠΑ.

Πηγή: zarpanews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews