ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/21

Υπουργείο Υγείας: Μάχη για να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι και να περιοριστούν οι αντιεμβολιαστές – Τι μέσα θα χρησιμοποιηθούν

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Υπουργείο Υγείας: Μάχη για να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι και να περιοριστούν οι αντιεμβολιαστές – Τι μέσα θα χρησιμοποιηθούν

healthreport.gr

2709/2021

Επιχείρηση «πειθώ» για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα πριν πέσει η θερμοκρασία αλλά και για να περιοριστεί το κίνημα των αντιεμβολιαστών

Μάχη για να πείσει όσους δεν έχουν ακόμη κάνει το εμβόλιο και παραμένουν ανεμβολίαστοι, αλλά και να περιορίσει τους αντιεμβολιαστές και το κίνημα που έχει δημιουργηθεί, επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Λίγες ημέρες πριν πέσει η θερμοκρασία και ξεκινήσει η εσωτερική λειτουργία των καταστημάτων της εστίασης αλλά και άλλων επιχειρήσεων, η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, ώστε να μην απαιτηθούν νέα μέτρα περιορισμού

Προς ώρας πάντως η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει στη επικράτεια το 66,67% ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.055.656 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Οι ιδιώτες γιατροί και οι ανεμβολίαστοι

Το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι μέσα από τους ιδιώτες γιατρούς  που πραγματοποιούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, θα πεισθεί ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, που μέχρι σήμερα είχε επιφυλάξεις και φόβους. Μάλιστα η προτροπή προς τον ιατρικό κλάδο είναι να προσπαθούν να εξηγήσουν στους ασθενείς τους τα οφέλη από το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.


Πάντως να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες υπήρχαν κυβερνητικά στελέχη που είχαν τοποθετηθεί υπέρ της ενεργοποίησης των ιδιωτών γιατρών για να πεισθεί μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που έχει ακόμη επιφυλάξεις, λένε πηγές του HealthReport.gr, ανεξάρτητα βέβαια εάν καθυστέρησαν οι εμβολιασμοί από τους ιδιώτες.

Ταυτόχρονα επιχειρείται επικοινωνιακά να αλλάξει η εικόνα για τους εμβολιασμούς, αφού το ζητούμενο τώρα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας είναι να εξηγείται με απλό τρόπο πώς λειτουργεί το εμβόλιο, από τους επιστήμονες που κάνουν ανακοινώσεις ή βγαίνουν στα «τηλεπαράθυρα».

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, πριν λίγο καιρό είχε επιχειρηθεί να γίνουν και ειδικές συστάσεις προς τα μέλη της επιτροπής των ειδικών από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τροποποιηθεί η προσέγγιση των πολιτών.

Σαφάρι από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο μεταξύ όμως στην κυβέρνηση εσχάτως έχει προκύψει και ο πονοκέφαλος των αντιεμβολιαστών και των μηνύσεων που κατατίθενται συνεχώς. Μπορεί πλέον να προστατεύονται οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί με ειδική ρύθμιση που απαγορεύει τις συλλήψεις, όμως το κίνημα των αντιεμβολιαστών φαίνεται πως επηρεάζεται και από διάφορους επιτήδειους που επιχειρούν να τους πείσουν να εναντιωθούν στους νόμους του κράτους.

Γι αυτό ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων στα κοινωνικά δίκτυα και σε ιστοσελίδες προκειμένου να εντοπίσει πιθανά κυκλώματα που παρασύρουν αντιεμβολιαστές στο να προχωρούν σε μηνύσεις και άλλες αντιδράσεις, ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί οι πρώτοι που υπεύθυνοι.

Ήδη έχουν μπει με εντολή της κυβέρνησης στο στόχαστρο διαχειριστές ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν σε μηνύσεις. Τα στοιχεία αναμένεται να κατατεθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews