ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/9/21

Καταγγελία της ΕΙΘΕΛ για απουσία ιπτάμενου ιατρού του ΕΚΑΒ για τα Δωδεκάνησα


Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Καταγγελία της ΕΙΘΕΛ για απουσία ιατρού του ΕΚΑΒ για τα Δωδεκάνησα – Κινδύνευσαν 3 ασθενείς

dimokratiki.gr

10/09/2021


Η ΕΙΘΕΛ καταγγέλει την απαράδεκτη απουσία Ιατρού του ΕΚΑΒ για την περιοχή της Δωδεκανήσου, εχθές 9/9/2021, γεγονός το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τόσο 3 ασθενείς που ήταν επιτακτική ανάγκη να διακομισθούν άμεσα όσο και τους υπόλοιπους πολίτες της Λέρου και της Πάτμου.

Ειδικότερα, εχθές έγινε έκκληση από τον παθολόγο του νοσοκομείου της Λέρου για διακομιδή με ελικόπτερο, ενός διασωληνωμένου ασθενή με άμεσο κίνδυνο για την ζωή του, τον οποίο είχε ήδη αποδεχθεί το νοσοκομείο της Σάμου. Ταυτόχρονα από το την Πάτμο έγινε έκκληση για διακομιδή 2 ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου, ο ένας σε πολύ σοβαρή κατάσταση, τους οποίους είχε αποδεχθεί το νοσοκομείο της Ρόδου. Όταν όμως οι γιατροί επικοινώνησαν με το ΕΚΑΒ, τους ζητήθηκε να συνοδεύσει τα περιστατικά ιατρός του νοσοκομείου, για τον λόγο ότι δεν εφημέρευε ιπτάμενος ιατρός.

Ως εκ τούτου αναγκάστηκε ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Λέρου να συνοδεύσει τον 1ο ασθενή και η αγροτική ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Πάτμου να συνοδεύσει τον ένα από τους δυο ασθενείς στην Ρόδο , θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργεία των 2 νοσοκομείων. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση είναι απαράδεκτο να αφήνεται ένα νησί χωρίς αναισθησιολόγο, την ώρα που νοσηλεύονται βαριά περιστατικά Covid 19 και η ροή των ασθενών στα επείγοντα είναι συνεχόμενη και αδιάλειπτη. Από την άλλη είναι επίσης απαράδεκτο να αφήνονται τα επείγοντα ενός Κέντρου Υγείας χωρίς αγροτικό ιατρό, την ώρα που όλοι οι ιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψουν τις βάρδιες, λόγω μειωμένου προσωπικού και λόγω των νέων ελλείψεων που δημιουργήθηκαν μετά την αναστολή εργασίας πολλών εκ των συναδέλφων μας.

Να επισημανθεί ότι και σήμερα 10/9/2021, το ΕΚΑΒ μας ενημέρωσε πως επίσης δεν διαθέτει ιπτάμενο ιατρό.

Καταγγέλουμε λοιπόν την εγκληματική έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού στο ΕΚΑΒ, γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων μας, με κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των πολιτών των νησιών μας.

Ο Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας

Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ                                 Ε. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Πηγή: dimokratiki.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews