ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/9/21

Τρίτη δόση εμβολίου και για υγειονομικούς – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών

 

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Τρίτη δόση εμβολίου και για υγειονομικούς – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών

healthreport.gr

13/09/2021

Ποιο χρονικό διάστημα θα μπορεί να γίνει τρίτη δόση και για άλλες ομάδες πολιτών

Μπορεί οι ευπαθείς ομάδες να μπορούν άμεσα να κάνουν και τρίτη δόση εμβολίου, αλλά οι υπόλοιπες θα προτεραιοποιηθούν λίγο αργότερα, αλλά θα πρέπει να κάνουν τη νέα δόση σε 6 με 8 μήνες μετά την αρχική.

Ειδικότερα όπως δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, οι ανοσοκατεσταλμένοι, όσοι είναι διαμένοντας σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και όσοι είναι άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση ακόμη και 4 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όμως επειδή όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις της κ.Θεοδωρίδου, η επόμενη ομάδα πολιτών που θα εμβολιασθεί με τρίτη δόση θα είναι οι υγειονομικοί, η νέα δόση θα γίνεται 6 με 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, όπως είπε η κ.Θεοδωρίδου.

Ξεκίνησε η αποστολή SMS

Στο μεταξύ όπως σημείωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκίνησε η αποστολή SMS σε όσους ανήκουν στις κοινωνικές ομάδες που μπορούν να κάνουν από τώρα την τρίτη δόση.

 

Συνολικά θα λάβουν από σήμερα 285.000 πολίτες SMS που πρέπει να εμβολιαστούν με τρίτη δόση, ενώ αύριο 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Ειδικότερα όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, ενημέρωση με sms για αναμνηστική δόση δηλαδή τρίτη δόση του εμβολίου, θα λάβουν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και όσοι έχουν χαμηλά αντισώματα για διάφορους λόγους ή πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Συνολικά 285.000 πολίτες θα ενημερωθούν σήμερα με sms ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews