ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/21

Λέρος: Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο PHTLS για την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων τραυματιών

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews

 

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) που σκοπό έχει την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που υποστηρίζουν προνοσοκομειακά τον βαρέως πάσχοντα τραυματία, διεξήχθη στην Λέρο το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και του Δήμου Λέρου.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) αποτελεί πιστοποιημένο από την Αμερικανική Ένωση Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής (ΝΑΕΜΤ) κέντρο εκπαίδευσης του PHTLS στην Ελλάδα και το υποστηρίζει αφιλοκερδώς.

 


Φωτογραφίες Facebook Nasia Gkouverou

Τι είναι το PHTLS (Prehospital Trauma Life Support).

Το PHTLS είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο αντιμετώπισης τραύματος προνοσοκομειακά. Σκοπός του είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στον προνοσοκομειακό χώρο και υποστηρίζουν τον βαρέως πάσχοντα τραυματία από τη στιγμή του τραυματισμού με την αντιμετώπιση στο σημείο του συμβάντος, τη διαχείριση κατά τη διακομιδή, έως και την παράδοση σε νοσοκομειακή δομή υγείας. Στόχος του PHTLS αποτελεί η μείωση των θανάτων και αναπηριών από τραύμα καθώς η προνοσοκομειακή αντιμετώπιση αποτελεί τον πρώτο και ίσως τον σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία.

Ο χρόνος από τη στιγμή του ατυχήματος μέχρι την άφιξη του ασθενή στο νοσοκομείο είναι κρίσιμος και η επιβίωση ή η ακεραιότητα εξαρτώνται από τις πρώτες βοήθειες που θα παρασχεθούν στο τόπο ατυχήματος ή στη διάρκεια διακομιδής του. Η προνοσοκομειακή φάση στοχεύει στην όσο το δυνατόν έγκαιρη άφιξη του τραυματία στο νοσοκομείο, χωρίς επιδείνωση των ήδη υπαρχουσών κακώσεων ή την πρόκληση νέων βλαβών.

Το PHTLS εφοδιάζοντας του μάχιμους προνοσοκομειακούς διασώστες αλλά και όσους εμπλέκονται στην προνοσοκομειακή διαχείριση του τραύματος με τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα μείωσης της σχετιζόμενης με το τραύμα νοσηρότητας και θνητότητας.

Το σεμινάριο PHTLS έχει παρουσία σε 69 χώρες αριθμώντας περί τους 11.000 πιστοποιημένους εκπαιδευτές και περί τους 700.000 πιστοποιημένους εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως. Πιστοποιείται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (ΑCS) και την Αμερικανική Ένωση Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής (ΝΑΕΜΤ) και αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως το κορυφαίο πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας για την πρόληψη θανάτων και αναπηριών από τραύμα.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews