ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/9/21

Pulse: Το προφίλ των ανεμβολίαστων – 4 στους 10 φοβούνται παρενέργειες

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

EKABNews


Pulse: Το προφίλ των ανεμβολίαστων – 4 στους 10 φοβούνται παρενέργειες

healthpharma.gr

23/09/2021

 

Ποιό είναι το προφίλ των ανεμβολίαστων πολιτών, όπως το σκιαγράφησε η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αρχικά, φαίνεται πως ένα ποσοστό 72% των ερωτηθέντων απαντά πως έχει κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, ενώ ένα 15% δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα αυτό της δημοσκόπησης.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ εμφανίζουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (ή πρόθεσης να εμβολιαστούν), που κυμαίνεται άνω του 75%.

Pulse: Δεν θα εμβολιαστεί «ποτέ» λέει το 53% των ανεμβολίαστων

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα πως όσοι απάντησαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσαν σε ποσοστό 53% πως δεν θα το πράξουν «ποτέ». Ένα 23% απάντησε «αρκετά αργότερα», ενώ 9% των ερωτηθέντων δήλωσε «το συντομότερο δυνατό».

 
Από αυτούς τους πολίτες, 40% δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο από «ανησυχία για παρενέργειες», 19% «από αντίδραση στην πίεση», ενώ ένα ποσοστό 11% αναφέρει πως δεν εμβολιάζεται «για θρησκευτικούς λόγους».

Πηγή: healthpharma.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews