ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/21

Παραδόθηκε το 1ο πλωτό ασθενοφόρο στο Λ/Σ της Σκιάθου

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

EKABNews

 

Παραδόθηκε το 1ο πλωτό ασθενοφόρο στο Λ/Σ της Σκιάθου

veteranos.gr

18/10/2021

 

Το πλωτό ασθενοφόρο ήταν μια πάγια και διαρκής διεκδίκηση των κατοίκων, των τοπικών κοινωνιών των νησιών, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, του πολιτικού προσωπικού των Σποράδων

Η τελετή παράδοσης έγινε στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για πρώτο από τα τέσσερα αντίστοιχα σκάφη που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και θα καλύψουν τις ανάγκες τις νησιωτικής Ελλάδας, ενώ μέσα στο νέο χρόνο θα ετοιμαστούν άλλα 10 σκάφη που θα τεθούν στις υπηρεσίες των πολιτών απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με τα νέα σκάφη, δημιουργούν προϋποθέσεις παροχής υψηλών προδιαγραφών.

 

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, στην ομιλία του παρουσίασε αναλυτικά το φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών μέσων του σώματος, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται τα δυο τελευταία χρόνια.

Ο Αντινάυαρχος  Κλιάρης, εμφανώς συγκινημένος μια και επέστρεψε 7 χρόνια μετά στην Σκιάθο, όταν υπηρετούσε ως διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισε ότι τον περασμένο χρόνο παρέλαβαν τα 3 πρώτο σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό και η χρήση τους κατέδειξε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του στόλου μας με τέτοιου είδους σκάφη, που κρίνονται πλέον απαραίτητα, ειδικότερα σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Αντιναύαρχος Κλιάρης, υπογράμμισε επίσης ότι τα πέντε σκάφη που διατίθενται στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Αίγινας, Σαμοθράκης, Κέρκυρας και Ιθάκης θα εξυπηρετούν τις αυξημένες – λόγω απόστασης από νοσοκομειακές δομές πλήρους υγειονομικής κάλυψης- ανάγκες ασθενών και τραυματιών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας μας.

Πηγή: veteranos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews